Marijke van Seters schildert met olieverf of acrylverf. Haar schilderijen worden opgebouwd door verschillende lagen over elkaar te schilderen. Deze vaak dun aangebrachte lagen zorgen voor diepte in de schilderijen en geven de natuur in al haar facetten weer. De natuur is te herkennen in de vormen van bladeren, bloemen, bomen of gehele natuurlijke landschappen, maar ook de schaduwen die deze natuurproducten creëren. In de titels van de werken komt het aspect van de natuur die is weergegeven tot uiting. Deze aspecten zijn soms duidelijk en de andere keer nog maar net waarneembaar in de schilderijen verwerkt, waardoor een bijna abstract beeld ontstaat. Sommige schilderijen geven het gevoel te zijn opgebouwd uit kleur. Hiervoor worden zachte, verzadigde en heldere kleuren gebruikt. Een duidelijke voorliefde voor de kleuren blauw en groen is te zien; kleuren die weer terugverwijzen naar de natuurlijke vormen. Maar deze kleurencomposities worden soms ook hard doorbroken door felle gelen en oranjes. De organische vormen, lijnen en schaduwen creëren een sfeer die net iets verder gaat dan de realiteit. Deze verschillende lagen geven de immer veranderende natuur weer, in groei, bloei en verval. Een constante beweging, zoals deze ook in de natuur te vinden is. Wie goed naar het werk kijkt wordt opgenomen in de wereld van Marijke van Seters, gaat door de verschillende lagen in de schilderijen heen en voelt een eenheid met de natuur, ontsnapt uit het alledaagse en voelt de liefde voor het floreren van de natuur die niemand vreemd is. Marijke van Seters woont en werkt in Eindhoven. Na de opleiding tot docent beeldende vorming in Tilburg te hebben voltooid gaf ze les in tekenen, schilderen en beeldende vorming. De laatste jaren richt zij zich volledig op haar schilderijen.

www.marijkevanseters.nl
marijke.van.seters@gmail.com