KuBra-Art Galerie Rosmalen (gem. ‘s-Hertogenbosch)

De Brabantse Kunstenaars zijn terug met een eigen galerie!

Stichting KuBra gaat zich vestigen in Rosmalen

In coronatijd opening nieuwe galerie/thuishonk van KuBra-Art in centrum Rosmalen

Na 9 maanden kan de container met de inventaris van stichting KuBra weer van stal worden gehaald. De stichting is jarenlang gevestigd geweest in het centrum van ’s-Hertogenbosch en heeft begin januari het pop-up pand aan het Burgemeester Loeffplein 64 moeten verlaten.

De nieuwe KuBra-Art galerie is een feit en de deuren worden, corona-proof, op 3 oktober om 12 uur geopend in Rosmalen, Achter de Driesprong nr.9!

Mede door het enthousiasme van de kunstenaars, de inwoners, het centrum management Rosmalen, de winkeliers en vastgoedeigenaren heeft stichting KuBra weer haar eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie met een kleine galerie-winkel.

In samenwerking met de ondernemers is een plan ontwikkeld om leegstand tegen te gaan.

Vanwege coronatijd zijn er door KuBra nieuwe projecten ontwikkeld; online-galeries, de verkoopsite www.brabantkunst.com en in Rosmalen de invulling van leegstaande etalages en van bestaande winkels (HEMA en Moonen schoenen) en de Alternatieve Kunstroute. Dit om kunstenaars toch een podium te bieden en publiek op afstand te laten genieten van kunst.

In navolging op het succes van genoemde projecten is het gelukt om de KuBra-Art galerie definitief te vestigen in het centrum van Rosmalen.

De etalage-exposities door het hele centrum zijn activiteiten van KuBra in het verlengde van haar nieuwe galerie.


De eerste expo: KuBra-Art presenteert: ‘Ingetogen & Gewaagd’

Op 3 oktober om 12 uur is de galerie/galerie-winkel officieel open. Geen gewone opening, maar corona-proof: de opening wordt de hele expositieperiode van 3 oktober t/m 8 november feestelijk gevierd met in de weekenden een hapje en een drankje, waarbij kunstenaars aanwezig zijn.

Géén tijdelijke galerie, maar permanent, zodat stichting KuBra kan gaan doorgroeien en zich verder ontwikkelen.

Tijdens de eerste expositie KuBra-Art presenteert: ‘Ingetogen & Gewaagd’ geven 7 kunstenaars een divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie. De exposerende kunstenaars zijn: Lilian Steenhuisen (Rosmalen), Pierre van Dijk(Empel), Eduard Linders (’s-Hertogenbosch), Gerda Kunst (Sint Michelsgestel), Annie Veldkamp (Sint Oedenrode), Gilles de Rooij(Veghel) en Anny van Gestel (Reusel).

Te zien zijn: bronzen beelden, impressionistische olieverfschilderijen, abstracte olie- en acrylschilderijen, potlood- en pentekeningen, viltwerken en objecten van natuurlijke materialen.

Deze expositie kenmerkt zich door het verrassend materiaalgebruik, diverse stijlen, maar toch een eenheid.

Door de eigen en toegankelijke galerie en galerie-winkel biedt KuBra direct een podium aan haar leden en brengt kunst dichtbij. Hier draait alles om de kunst en de kunstenaars beheren de galerie zelf. Zij exposeren, geven demonstraties en workshops en uitleg over de kunst aan de inwoners van Rosmalen en daarbuiten.

Er zijn wisselende exposities, steeds voor periodes van zes weken, waar iedere keer verschillende kunstenaars hun verrassende, afwisselende en verfrissende kunst presenteren aan Brabant en ver daarbuiten. U wordt altijd ontvangen door één van onze kunstenaars.

KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9, 5241TK Rosmalen. De expositie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12 tot 16.30 uur, zondag van 13 tot 16 uur en op afspraak. Vrije toegang en vrij parkeren met parkeerkaart.

Openingstijden

  • vanaf 3 oktober 2020
  • Woensdag t/m zaterdag 12 tot 16.30 uur
  • Zondag 13 tot 16 uur
  • Of op afspraak

Contact

  • Bezoekadres:
  • Achter de Driesprong 9
  • 5241TK Rosmalen (‘s-Hertogenbosch)

Vindbaarheid

  • Ruime parkeerplaats 20 meter van de galerie
  • Gratis parkeren met gebruik van parkeerschijf