STICHTING KUBRA – Kunstenaars Uit Brabant

 Hét kunstenaarscollectief van Brabant

voor kunstenaars en kunstliefhebbers!


 Komende en lopende exposities Stichting KuBra

Galerie KuBra 18-11 t/m 17-12.2017


Galerie KuBra 20-12 t/m 20-01-2018


Kerstfair Loeffplein 20 t/m 24-12-2017


Opening KuBra-Art Galerie Geldrop 17 december

Stichting KuBra

(Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse beeldend kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Binnen deze stichting zijn  125 Brabantse kunstenaars aangesloten om samen op ontdekkingstocht te gaan om elkaar een podium te bieden, samen te werken en om de Brabantse kunst te stimuleren. Dit werd afgelopen vier jaar steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België. In 2015 zal KuBra zich op deze wijze blijven profileren, maar KuBra onderneemt ook een unieke stap in de Brabantse kunstgeschiedenis: het openen van een eigen galerie.

Etalages ‘s-Hertogenbosch

KuBra geeft invulling aan leegstaande etalages in ‘s-Hertogenbosch. De vele leegstaande panden in de binnenstad zijn niet aantrekkelijk voor het publiek, maar ook niet voor de winkeliers en pandeigenaren. Een mooi gevulde etalage met Kunst uit Brabant trekt bezoekers, maar ook eventuele kopers of huurders van het pand en media aandacht. De stichting had het idee opgepakt om samen met de winkeliers en pandeigenaren de straat meer aanzien en dynamiek te geven. De leegstaande etalage in de Hinthamerstraat 214f heeft KuBra bijna een jaar lang voorzien van kunst.

Vanaf half juli 2016 worden de etalages aan de Vughterstraat 130-140 voorzien van kunst van Brabantse Kunstenaars. Iedere 5 weken worden 6 Brabantse Kunstenaars uitgelicht. We hopen zo andere eigenaren van leegstaande panden ook enthousiast te krijgen om hun etalage tijdelijk door KuBra in te laten vullen. In samenwerking met Volop ‘s-Hertogenbosch.

Etalages Vughterstraat 130-140 ‘s-Hertogenbosch (fotoreportage Gerard Monté)

Exposeren in hotels

Hotel/restaurant Sense ‘s-Hertogenbosch

Sinds eind 2016 is stichting KuBra verbonden aan hotel/restaurant Sense aan het Jeroen Boschplein 6 in ‘s-Hertogenbosch. De kamers en suites worden voorzien van kunst en in het sterrenrestaurant Sense is om de 3 maanden een nieuwe expositie van 3 tot 4 Brabantse Kunstenaars.

    

Exposities op locatie

Afgelopen vijf jaar heeft KuBra tijdelijke exposities georganiseerd op diverse plekken in Brabant en in België, o.a.:

De Galerie

MEDEDELING GALERIE KUBRA

1 juli 2017

Op 1 juli 2017 is de officiële opening van de nieuwe galerie van stichting KuBra aan het Burgemeester Loeffplein 64 in ‘s-Hertogenbosch. Meer info…..


4 februari 2017

Op zaterdag 4 februari om 15.30 uur worden Zeefdrukatelier Kurtface, stichting KuBra en Het Kunst-Atelier(v.h. De Kunstwinkel) aan het Burgemeester Loeffplein 68 officieel geopend door wethouder Hoskam. De feestelijke opening vindt plaats in de  passage naar parkeergarage de Tolbrug en wordt omlijst door muziek van Duo Vai Passar (Braziliaanse chansons).

Deze voorheen leegstaande passage wordt nu weer levendig en kleurrijk.

Dit tijdelijk onderkomen is mede gerealiseerd door VOLOP Den Bosch en Gaphh leegstandsbeheer.

In het nieuwe pand is o.a. het kantoor van stichting KuBra en Kurtface gevestigd(bezoekadres) en worden er de zeefdrukken tentoongesteld.

Het Kunstatelier(vh De Kunstwinkel)  maakt een doorstart met kunstatelier-verkoop van regionale kunstenaars. Stichting KuBra voorziet de 3 grote etalages van kunst. Vanaf 4 maart verzorgt Galerie KuBra exposities in het Kruithuis aan de Citadellaan 7.

Meer foto’s


6 september 2014

Door de eigen galerie biedt KuBra direct een podium aan haar deelnemers. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij bemensen de exposities en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Daarnaast zullen er door de kunstenaars workshops en lezingen gehouden gaan worden.
Ook gastkunstenaars wordt een podium geboden. Schilderstraat 17a draait dus helemaal om kunst, op een hoog niveau en door de continue aanwezigheid van kunstenaars, toch laagdrempelig.
De eigen locatie zal ons zeker ook helpen KuBra en haar deelnemers verder op de culturele kaart te zetten in Brabant en hopelijk ook ver daarbuiten.

Met ingang van 1 januari 2017 wordt het pand aan de Schilderstraat 17a verbouwd tot appartementen en moeten  KuBra, Het Kunstatelier en Zeefdrukatelier Kurtface verhuizen. Vanaf januari zijn zij, mede dankzij VOLOP ‘s-Hertogenbosch niet dakloos en betrekken een mooi pand aan het Burgemeester Loeffplein 68 in ‘s-Hertogenbosch.


16 februari 2013

Op 16 februari 2013, twee jaar na de oprichting van de stichting is Galerie KuBra opgericht in eerste instantie op de eerste verdieping in de Hinthamerstraat 100, maar sinds 6 september 2014 samen met zeefdrukatelier Kurtface in een van de bekenste straatjes in ‘s-Hertogenbosch: de Schilderstraat 17a.

Foto’s exposities galerie KuBra door Gerard Monté

ch2
017
h10a2
oude raadhuis
26%20Kasteel%20Geldrop
00_steenfabriek
P1050636
eb7e6e95f60996b08527c39d77e1cff5
01%20-%20Stadsgalerij%20Breda
gewande
6800334399_f1b76816cc_m
kunstoplocatieGemernt

Met dank aan:

Xplore logo 2015

geplakte%20svg%20424022%20x%20437

kunstwinkel logo

Volop-Den-Bosch
logo kurtface klein
logo-den-bosch-2

Zaterdag 25 november van 13 tot 17 uur in galerie KuBra: kunstenaar Jef Hendriks. ... Meer...Minder...

A.s. zaterdag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur is tijdens de expositie ‘Water naar de Zee’ in galerie KuBra kunstenaar Jef Hendriks aanwezig en vertelt over zijn werk. Meer informatie : www.sti...

Bekijk op Facebook

A.s. zaterdag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur is tijdens de expositie ‘Water naar de Zee’ in galerie KuBra kunstenaar Jef Hendriks aanwezig en vertelt over zijn werk.
Meer informatie : www.stichtingkubra.nl

UITGELICHT: Jef Hendriks (Helmond)
Verhalen van de Zee
In de afgelopen jaren heeft Jef veel ‘groot’ landschappelijk werk - veelal in de vorm van een serie - gemaakt waarmee hij belevingen probeert over te brengen. Deze serie ‘Verhalen van de Zee’ vormt daarop een eerste uitzondering.
Met een achttal kleine miniaturen ondersteund met een gedicht vertelt hij verhalen die de zee hem heeft gebracht. De serie is
opgetekend op het strand van Conche des Baleines op Île de Ré (FR). Deze werkjes vormen gezamenlijk één serie en zijn als digitale grafiek het begin van een nieuwe weg in verbeelding middels grafisch werk.

Jef was bijna veertig jaar werkzaam in de wereld van de hulp- en dienstverlening. Vanaf 2009 is hij fulltime actief als fotograaf en schrijver. In de basis is hij op dit gebied autodidact. In de jaren 2009-2012 ontwikkelt hij zich verder bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. In de loop van de jaren daarna volgt hij diverse workshops op het gebied van fotografie, design en grafische vormgeving. Vanaf 2017 volgt hij de lessen Vrije Grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B).
Als fotograaf en schrijver verbindt hij meer dan eens woord en beeld met elkaar. Zo geeft hij vorm en inhoud aan observaties van het leven. Zo geeft hij uiting aan waar hart en hoofd mee in de weer zijn. Steeds vaker tracht hij beelden te creëren waar de kijker 'in kan stappen' en een eigen verhaal kan beleven. Een deel van zijn werk in de afgelopen jaren heeft geleid tot een expositie en/of een boekuitgave. Naast zijn individuele artistieke werk is hij actief bij Collectief in BEELD.
Meer informatie over Jef is te vinden op zijn site: www.jef-hendriks.kunstinzicht.nl

Galerie KuBra
Burgemeester Loeffplein 64
(voetgangerspassage parkeergarage Tolbrug)
5211RX ‘s-Hertogenbosch
www.stichtingkubra.nl
Bezoek Den Bosch Winkelcentrum Arena Den Bosch
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

Galerie KuBra presenteert: ’Wintersalon’ van 20 december t/m 20 januari 2018

In Galerie KuBra gaat op woensdag 20 december de ‘Wintersalon’ van start, een overzichtstentoonstelling in salonopstelling met 35 Brabantse kunstenaars. Tijdens de Kerstfair zijn veel kunstenaars aanwezig en vertellen over hun werk. De expositie loopt tot 20 januari 2018.

De kerstdagen zijn een mooie gelegenheid om de handen ineen te slaan en om de eerste aanzet te geven tot een levendige sociaal/culture invulling van de passage in de oude wijk De Pijp. Op 20 december om 11.00 uur start ook de Kerstfair. 5 Dagen lang staat de overdekte voetgangerspassage aan het Burgemeester Loeffplein in ‘s-Hertogenbosch in het teken van Kunst, Design en Ambachten in Kerstsfeer!

Woensdag 20 december om 11.00 uur is de feestelijke officiële opening en toasten we op de toekomst!

Galerie KuBra
Burgemeester Loeffplein 64
5211 RX ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur
Op afspraak
Expositie 20 december t/m 30 januari 2018
Meer info: www.stichtingkubra.nl
Kunstenaars:
Edwin Vd Berg Galerie de Realiteit, Lilian Steenhuisen
Bets van Boxel, Clem Stroeken
Anjo Brohm, Jan Teunissen
Bea Key, Marion Timmermans
Marian Govers-Jilesen, Ellen Voets
An Brzoskowski, Leny De Vos van Erp
Pierre van Dijk, Cora van Wanrooij
Antoinette Donkers Dekker, Truus de Wijs
Wil van Gemert, Anja van Schijndel
Marion Janssen-Quaadvliet, Ans Vrensen
Petra Verlooij, Eric Swart
Marjolijn Koppelaars, Tineke Holm
Gerda Kunst, Josien Broeren
Patries Landwehr, Wilma de Turck
Renee Middelkoop
Marja Noyons
Cor van Opijnen
Mieke Robben
Franca Schuurmans
Gerard van Selst
... Meer...Minder...

Expositie galerie KuBra presenteert: Wintersalon

december 20, 2017, 11:00am - januari 20, 2018, 10:00am

Galerie KuBra presenteert: ’Wintersalon’ van 20 december t/m 20 januari 2018 In Galerie KuBra gaat op woensdag 20 december de ‘Wintersalon’ van start, een overzichtstentoonstelling in salonop...

Bekijk op Facebook