• STICHTING KUBRA

  • Kunstenaars Uit Brabant

  •  Hét kunstenaarscollectief van Brabant

  • voor kunstenaars en kunstliefhebbers!

Stichting KuBra

(Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse beeldend kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Binnen deze stichting zijn  125 Brabantse kunstenaars aangesloten om samen op ontdekkingstocht te gaan om elkaar een podium te bieden, samen te werken en om de Brabantse kunst te stimuleren. Dit werd afgelopen vier jaar steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België. In 2015 zal KuBra zich op deze wijze blijven profileren, maar KuBra onderneemt ook een unieke stap in de Brabantse kunstgeschiedenis: het openen van een eigen galerie.

Etalages ‘s-Hertogenbosch

KuBra geeft invulling aan leegstaande etalages in ‘s-Hertogenbosch. De vele leegstaande panden in de binnenstad zijn niet aantrekkelijk voor het publiek, maar ook niet voor de winkeliers en pandeigenaren. Een mooi gevulde etalage met Kunst uit Brabant trekt bezoekers, maar ook eventuele kopers of huurders van het pand en media aandacht. De stichting had het idee opgepakt om samen met de winkeliers en pandeigenaren de straat meer aanzien en dynamiek te geven. De leegstaande etalage in de Hinthamerstraat 214f heeft KuBra bijna een jaar lang voorzien van kunst.

Vanaf half juli 2016 worden de etalages aan de Vughterstraat 130-140 voorzien van kunst van Brabantse Kunstenaars. Iedere 5 weken worden 6 Brabantse Kunstenaars uitgelicht. We hopen zo andere eigenaren van leegstaande panden ook enthousiast te krijgen om hun etalage tijdelijk door KuBra in te laten vullen. In samenwerking met Volop ‘s-Hertogenbosch.

Etalages Vughterstraat 130-140 ‘s-Hertogenbosch (fotoreportage Gerard Monté)

Exposities op locatie

Afgelopen vijf jaar heeft KuBra tijdelijke exposities georganiseerd op diverse plekken in Brabant en in België, o.a.:

De Galerie

MEDEDELING GALERIE KUBRA:

Op zaterdag 4 februari om 15.30 uur worden Zeefdrukatelier Kurtface, stichting KuBra en Het Kunst-Atelier(v.h. De Kunstwinkel) aan het Burgemeester Loeffplein 68 officieel geopend door wethouder Hoskam. De feestelijke opening vindt plaats in de  passage naar parkeergarage de Tolbrug en wordt omlijst door muziek van Duo Vai Passar (Braziliaanse chansons).

1-20170127_112755-001Deze voorheen leegstaande passage wordt nu weer levendig en kleurrijk.

Dit tijdelijk onderkomen is mede gerealiseerd door VOLOP Den Bosch en Gaphh leegstandsbeheer.

In het nieuwe pand is o.a. het kantoor van stichting KuBra en Kurtface gevestigd(bezoekadres) en worden er de zeefdrukken tentoongesteld.

Het Kunstatelier(vh De Kunstwinkel)  maakt een doorstart met kunstatelier-verkoop van regionale kunstenaars. Stichting KuBra voorziet de 3 grote etalages van kunst. Vanaf 4 maart verzorgt Galerie KuBra exposities in het Kruithuis aan de Citadellaan 7.

Meer foto’s


Op 16 februari 2013, twee jaar na de oprichting van de stichting is Galerie KuBra opgericht in eerste instantie op de eerste verdieping in de Hinthamerstraat 100, maar sinds 6 september 2014 samen met zeefdrukatelier Kurtface in een van de bekenste straatjes in ‘s-Hertogenbosch: de Schilderstraat 17a.

Door de eigen galerie biedt KuBra direct een podium aan haar deelnemers. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij bemensen de exposities en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Daarnaast zullen er door de kunstenaars workshops en lezingen gehouden gaan worden.
Ook gastkunstenaars wordt een podium geboden. Schilderstraat 17a draait dus helemaal om kunst, op een hoog niveau en door de continue aanwezigheid van kunstenaars, toch laagdrempelig.
De eigen locatie zal ons zeker ook helpen KuBra en haar deelnemers verder op de culturele kaart te zetten in Brabant en hopelijk ook ver daarbuiten.

Met ingang van 1 januari 2017 wordt het pand aan de Schilderstraat 17a verbouwd tot appartementen en moeten  KuBra, Het Kunstatelier en Zeefdrukatelier Kurtface verhuizen. Vanaf januari zijn zij, mede dankzij VOLOP ‘s-Hertogenbosch niet dakloos en betrekken een mooi pand aan het Burgemeester Loeffplein 68 in ‘s-Hertogenbosch.

Foto’s actuele expositie galerie KuBra

ch2
017
h10a2
oude raadhuis
26%20Kasteel%20Geldrop
00_steenfabriek
P1050636
eb7e6e95f60996b08527c39d77e1cff5
01%20-%20Stadsgalerij%20Breda
gewande
6800334399_f1b76816cc_m
kunstoplocatieGemernt

Met dank aan:

Xplore logo 2015

geplakte%20svg%20424022%20x%20437

kunstwinkel logo

Volop-Den-Bosch
logo kurtface klein
logo-den-bosch-2

Vandaag in de schijnwerpers: DIRK VERBERNE (Consessies??Nee??)
Dirk, 1982, is geboren en getogen in de Peel. Het ruige land, het zwarte water, de flora en fauna en oude verhalen over deze streek vormen een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk. De groei en ontwikkeling, kracht, dynamiek en organische vormen van de natuur, dagen hem uit deze te vangen in het staal waarmee hij werkt, met vuur als gereedschap. De vogelsculpturen geven uiting aan die diversiteit en beweeglijkheid, met houdingen als karakters. Groei kan leiden tot een abstracte vorm met lijnen waar vitaliteit uit spreekt. Het verval leent zich meer voor een verstild beeld met de hamerslagen als verdiende sporen.

Te zien op EXPOSITIE: Consessies??Nee!! Stichting KuBra in Het Kruithuis, Citadellaan 7, 5211 XA ’s-Hertogenbosch.Opening zondag 5 maart om 14.00 uur. De expositie loopt van 4 maart t/m 2 april 2017.
Het Kruithuis is geopend woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden zijn kunstenaars aanwezig.
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

Niet vergeten: morgen 26 maart om 14.00 uur Tango improvisatie in het Kruithuis - Citadellaan 7 - 's-Hertogenbosch i.s.m. KuBra!
Verrassende dansworkshop i.s.m. Tango Salon Mystic, dansen tussen de kunst van Brabantse Kunstenaars!
Voor beginners een speelse kennismaking met de Tango-dans.
Voor gevorderden een verdieping op het thema connectie.
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

Vandaag in de schijnwerpers: CLEM STROEKEN (Consessies??Nee??)
Op deze expositie kijkt u naar zeer recent werk van Clem. Je ruikt de olieverf nog! Zijn inspiratie komt steeds uit dezelfde bron, de natuur. Zijn werk is gelaagd en doorleefd, waarbij onderliggende lagen doorwerken naar de oppervlakte. Olieverf, vaak recht uit de tube en recht uit het hart opgebracht en gemengd op het doek, gevoed door de mystiek van beelden uit zijn levendige herinnering.

Te zien op EXPOSITIE: Consessies??Nee!! Stichting KuBra in Het Kruithuis, Citadellaan 7, 5211 XA ’s-Hertogenbosch.Opening zondag 5 maart om 14.00 uur. De expositie loopt van 4 maart t/m 2 april 2017.
Het Kruithuis is geopend woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden zijn kunstenaars aanwezig.
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

Vandaag in de schijnwerpers: EDWIN VAN DEN BERG (Consessies??Nee??)
In het begin werkte hij vooral als portretschilder, sinds 2011 is hij meer gefocust op zijn vrije werk. Hij wil soms dingen maken die een beetje uit de toon vallen. Dit is te zien in de getoonde werken van ‘de mens’.
In december is Edwin begonnen aan zijn ‘floating flower’ series. Delicaat en vrouwelijk zijn ze en dit is tevens hoe ze vaak geschilderd worden. Edwin wil juist de stoerheid, mannelijkheid en tijdloosheid laten zien.

Te zien op EXPOSITIE: Consessies??Nee!! Stichting KuBra in Het Kruithuis, Citadellaan 7, 5211 XA ’s-Hertogenbosch.Opening zondag 5 maart om 14.00 uur. De expositie loopt van 4 maart t/m 2 april 2017.
Het Kruithuis is geopend woensdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden zijn kunstenaars aanwezig.
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

De laatste dag van de expositie 'Concessies??Nee!! KuBra-Kruithuis
•14.00 uur slotconcert met Folkband ‘My Hidden Hands’
•15.00 uur trekking kunstloterij, kunstwerkje van Jan Teunissen
•€ 5.00 entree
•Speciale finissage-kortingen van 14 tot 17 uur!
... Meer...Minder...

Finissage KuBra-Kruithuis expo Concessies?Nee!

april 2, 2017, 2:00pm - april 2, 2017, 10:00am

De laatste dag van de expositie 'Concessies??Nee!! KuBra-Kruithuis •14.00 uur slotconcert met Folkband ‘My Hidden Hands’ •15.00 uur trekking kunstloterij, kunstwerkje van Jan Teunissen •€ ...

Bekijk op Facebook