Moeder en kindAls water ben ik uitgegoten... p karAntoinette Donkers-DekkerHow are youIn verdrietdonkers - how-are-you-2-klein1De aanslag

Beelden, gemaakt van keramiek, hout, brons, steen en staal. Mijn beelden gaan over geboorte, leven ( in glorie en pijn) en dood, over eenheid tussen lichaam, ziel en geest, over aarde verbonden met de hemel, mens uit God en mens verbonden met de mensheid. Het verbeelden van de pure, oorspronkelijke mens staat centraal in mijn werk. De mens die overblijft wanneer alle maskers afgelegd worden. Dit resulteert in soms krachtige soms kwetsbare en poëtische beelden.

“Ik wil de pure, aardse mens laten zien, de schoonheid en de kracht van het leven, in een tijd waarin prestaties, het willen beheersen van het leven en een mooie buitenkant steeds belangrijker worden.” (over ‘ecce homo’) De individuele ervaring breng ik naar een hoger plan. Het zo ontstane beeld zal de toeschouwer raken omdat het niet meer enkel mijn ervaring is. De afstand tussen de persoonlijke ervaring en die van de toeschouwer moet het beeld overbruggen. Zo tracht ik met mijn beelden de toeschouwer te raken of te roeren in een stukje van zijn mens zijn. Ik wil raken aan het geheim van het leven en hierdoor de toeschouwer zinvol aanraken. Dit kan confronterend zijn of juist heel herkenbaar en troostvol.

De vormgeving heeft zich ontwikkeld van gestileerd en geabstraheerd naar figuratie en expressie. Afhankelijk van het beoogde resultaat keert de gestileerde vormgeving soms weer terug.

Antoinette Donkers-Dekker

Technieken: sculpturen, keramiek,  gemengde technieken op doek, tekenen.

Email: antoinettedonkersdekker@kpnmail.nl

Websites: http://www.antoinettedonkers-dekker.com/

Telefoon: 040-2823461