Expositie Brabantse Lente

P E R S B E R I C H T

KuBra-Art in ‘t Oude Raadhuis – Beek en Donk met de overzichtstentoonstelling ´Brabantse Lente’

7 Brabantse beeldend kunstenaars van KuBra-Art  brengen de lente naar Beek en Donk!
Ze tonen hun kunst 4 weken lang in het monumentale Oude Raadhuis gelegen in de voormalige heerlijkheid Beek en Donk. Van zaterdag 27 mei t/m zondag 18 juni 2023, alle zaterdagen en zondagen, èn beide Pinksterdagen, van 14 tot 17 uur, zijn er Brabantse kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen.

De officiële opening wordt gevierd op zaterdag 27 mei vanaf 16.00 uur met een hapje en drankje met optredens vanaf 15.00 uur van singer-songwriter Frederieke van Ierland (Frée Music).

De opening start met de verloting van een kunstwerk van een eerdere expositie ter ondersteuning van ’t Oude Raadhuis.

Lente! Na een lange winter ontwaken bloemen en planten uit hun winterslaap. De dagen worden langer en warmer. Zwellende knoppen, dartelende lammetjes, zon op je huid. Lentekriebels! We gaan er op uit! De lente brengt ons gevoelens van optimisme en vreugde. Nodigt uit om naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige natuur.
De expositie ‘Brabantse Lente’ belichaamt deze energieke sfeer van verandering en vernieuwing, en biedt een kleurrijk palet van creatieve uitingen die passen bij deze inspirerende tijd van het jaar.

Brabantse Lente, in ‘t Oude Raadhuis te Beek en Donk, biedt een uitstekende gelegenheid om te genieten van kunst van Brabantse kunstenaars die geïnspireerd zijn door de energieke atmosfeer van dit seizoen. De specialiteit van de kunstenaars van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig: met intuïtief geschilderde sfeerbeelden van Frank Keiren (Nuenen); stoere polyester beelden van Nanda van Alebeek (Zaltbommel); krachtige figuratieve schilderijen van Honoré Didden (Tilburg); subtiele glaskunst van Vicky van der Plas (Vught); geometrisch abstracte schilderijen van René Roovers (Nuland);  fusies van porselein met  verweerd ijzer van Jeanette van Strien (Haaren) en sferische, gelaagde schilderijen Jeannie op ’t Hoog (Tilburg).

De expositie wordt zaterdag 27 mei om 16.00 uur officieel geopend. Tijdens deze expositie is ‘t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK  Beek en Donk, geopend op zaterdag en zondag en op 1e en 2e Pinksterdag van 14 tot 17 uur. De expositie loopt van 27 mei t/m 18 juni 2023. De toegang is vrij. Gedurende de expositie zijn er kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk.

Openingstijden
van 27 mei t/m 18 juni 2023

zaterdag en zondag en op 1e en 2e Pinksterdag van 14 tot 17 uur

LOCATIE
‘t Oude Raadhuis
Heuvelplein 8
5741JK Beek en Donk
https://www.oudraadhuis.nl/

Kunstcafé
Breng je een bezoekje aan het Kunstcafé ‘Knus bij Marie’ dan is bezichtiging ook mogelijk van woensdag t/m vrijdag van 10 tot 17.30 uur.

OPENING Zaterdag 27 mei v.a. 14 uur 

met hapje, drankje en muziek!

14.00 uur start expositie
15.00 uur Optreden van Singer/songwriter Frederieke van Ierland
16.00 uur Officiële toespraak en trekking Loterij

singer/songwriter Frederieke van Ierland

“Als artiest breng ik mensen samen. Gevoelens die stiekem iedereen deelt, maar velen zich onbegrepen door voelen, spreek ik uit. Zo vormt zich in de zaal een gevoel van rust, erkenning en samenzijn.” Voor een groot deel van Frederieke’s leven voelde ze zich alsof mensen haar niet begrepen. Het enige moment wanneer ze zich gehoord voelde was in de muziek. Hierom zet Frederieke juist de gevoelens en gedachten die haar onbegrepen laten voelen om in Nederlandse teksten en gevoelige klanken die mensen diep raken. Zo kan het publiek zich vinden in haar muziek en voelt niemand zich meer alleen.