Expositie ’KunstXpositie #KuBra’

P E R S B E R I C H T

De kunst van KuBra-Art verhoogt de vakantiestemming in Galerie De Ruimte

Een gevarieerde zomerexpositie  voor de kunstliefhebber.

 

Vakantie betekent voor velen nieuwe werelden ontdekken en beleven. De kunstwereld is er bij uitstek eentje voor een bijzonder avontuur! Reden om ook expositie #KuBra-Art te bekijken, de laatste uit de reeks uit het zomerprogramma van Galerie De Ruimte in Geldrop.

KunstXpositie #KuBra – 25 aug t/m 12 sept.
Met 10 enthousiaste en actieve kunstenaars uit ons eigen Brabantse land. Tekenend is de passie en originaliteit  voor de gevarieerde en eigentijdse kunstuitingen!
De naam KuBra is een samenvoeging van Kunstenaars Uit BRAbant. KuBra-Art is een uniek samenwerkingsverband van meer dan 140 getalenteerde Brabantse kunstenaars uit allerlei disciplines.

De specialiteit van de kunstenaars van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig; schilderijen, tekeningen, grafiek, fotografie, collages en bronzen, keramische, glazen, stalen en kunststof sculpturen in diverse stijlen.

KuBra-Art exposeert op verschillende locaties in Brabant en België en heeft een vaste galerie in Rosmalen.

Exposerende kunstenaars in Galerie De Ruimte: Anny van Gestel , Menno Heijstek, Toos Bonten, An Brzoskowski, Natasja Mulder, Noëlla Pirard, Geke Wijers, Truus de Wijs, Arma van Rijsbergen, Inge van der Vloed.
Maak kennis met hen tijdens de vernissage op zondag 29 aug !

Dus…….klaar voor wat moois?

Tot gauw ziens!

 

 

____________________________________________________________________________________________

Met de Brabantse Kunstenaars:

Galerie De Ruimte
Molenstraat 2
5664 HV Geldrop

Rolstoeltoegankelijk / vrije toegang / parkeren is gratis
open: wo / vr / za / zo 13:30-16:30 u | privéparkeerplaats

www.galeriederuimte.nl

Contact Stichting KuBra
Wilma de Turck
www.stichtingkubra.nl
www.brabantkunst.com
info@stichtingkubra.nl
06-38895119

Anny van Gestel – Reusel
Anny wordt geïnspireerd door de natuur, de werken zijn minimalistisch, stralen rust uit, zijn soms poëtisch.
De gelaagdheid van ouderdom, verval en structuren is zichtbaar en voelbaar

Menno Heijstek – ‘s-Hertogenbosch
Menno, voorheen graffitikunstenaar, blijft gefascineerd door tekst, letters en fonds, combineert graag moderne technieken zoals 3D scannen, printen én laser.

An Brzoskowski – Bakel
An vindt de inspiratie in haar liefde voor de mens. Vooral de puurheid en schoonheid in kinderen daagt haar uit om tot uitdrukking te brengen in haar keramische beelden.

Toos Bonten – Sterksel
De bronzen beelden van Toos kenmerken zich door sierlijkheid, elegantie, vrouwelijkheid en schoonheidsbeleving. Met overdrijvingen en bewegingen drukt ze de sfeer en emoties uit.

Natasja Mulder – Teteringen
Haar passie ligt bij de authentieke Italiaanse mozaïekkunst.
Natasja werkt met Venetiaans glas, marmer en 24karaats goudmozaïek.
Mooie duurzame materialen, die ze met een speciale mozaïekhamer op maat kapt op een kapblok.
Ieder werk is een verhaal, geïnspireerd door het leven, de natuur, de mens, kleur of door de schoonheid van het materiaal zelf.

Noëlla Pirard – ‘s-Hertogenbosch
Noëlla hanteert een tekenachtige stijl waarbij contouren met een uiterst fijn penseeltje worden neergezet. Haar fascinatie voor de oudheid en antieke elementen leidt tot mystieke, dromerige voorstellingen die neigen naar surrealistische uitbeeldingen.

Geke Wijers – Woensdrecht
De emoties die de natuur in Geke teweegbrengt legt ze vast op het doek. Ze maakt foto’s als inspiratie, laat die al snel los en schildert intuïtief verder. Ze gebruikt voornamelijk acrylverf, een medium waarmee ze snel en impulsief kan werken.

Arma van Rijsbergen – Tilburg
Arma haalt haar kleurrijke inspiratie uit de natuur.
Een serie als aanklacht tegen het misbruik van de natuur, maar tegelijkertijd ook dat er veel te genieten valt in onze directe omgeving. Leren kijken en ook daadwerkelijk zien, zorgen voor een stukje bewustwording. Zoals haar kijk op de Brabantse bossen.

Inge van der Vloed – Middelrode
Inge maakt haar overwegend hardstenen beelden uitsluitend handmatig. De weerstand van de steen en het daardoor trage tempo van de bewerking vindt ze prettig. Het respect voor de leeftijd en het karakter van de steen zijn bepalend voor haar artistieke keuzes.

Truus de Wijs – Eindhoven
Truus is glaskunstenaar. Ze creëert zelf beelden uit bestaande levensvormen in de techniek glasfusing. De scheepswrakken gemaakt in de techniek Casting, vertellen ieder een eigen verhaal.