P E R S B E R I C H T

Expositie KuBra-Art Rosmalen presenteert: ‘Mens & Emotie’

Op 16 januari start de nieuwe indrukwekkende expositie in de KuBra-Art galerie, Achter de Driesprong nr.9 in Rosmalen: ‘Mens & Emotie’. Nog geen opening of openstelling door de lockdown , maar wel al via de etalages en digitaal te bekijken.
Ook de etalage-expositie aan de Harry Coppensstraat 5 is een onderdeel van deze expo.
Na de lockdown gaan de deuren weer open en zijn de werken nog 6 weken te bekijken, de voor dat moment geldende RIVM maatregelen respecterende.

Tijdens deze expositie geven 7 Brabantse kunstenaars een verrassend en divers beeld van de kwaliteit van KuBra-Art als culturele organisatie, aangepast aan deze tijd.
Verrassend door het materiaalgebruik en de diverse stijlen, maar toch een eenheid door de gemene deler, de mens en zijn emoties.
Er worden papieren en keramische beelden getoond, olieverf en acrylschilderijen, tekeningen met potlood, inkt en krijt. De stijlen variëren van realisme tot impressionisme. De werken zijn onderdeel van www.brabantkunst.com.

Met de Brabantse kunstenaars:
Kees Habraken (Breda), Marion Vriens (Roosendaal), Rietje Huijser (Vught), Simone van der Meeren (Drunen ), Mieke van den Hoogen (Grave), Anne-Marie Hofhuis (’s-Hertogenbosch) en Hans Gilbers (Engelen).

Mede door het enthousiasme van de kunstenaars, de inwoners en het centrum management van Rosmalen en de pandeigenaar heeft stichting KuBra weer haar eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie met een kleine galerie-winkel. Het mooie pand ligt op een A1-locatie, Achter de Driesprong 9 in het centrum van Rosmalen.
Door de eigen, vrij toegankelijke galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, bemensen de exposities, richten in, selecteren, geven demonstraties en workshops en communiceren over de kunst samen met de inwoners van Rosmalen en daarbuiten.

Er zijn wisselende exposities, steeds voor periodes van zes weken, waar iedere keer verschillende kunstenaars hun verrassende, afwisselende en verfrissende kunst presenteren aan Rosmalen, ‘s-Hertogenbosch, Brabant en ver daarbuiten. Na de lockdown wordt u in de weekenden weer ontvangen door één van onze kunstenaars.

KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9, 5241TK Rosmalen. De expositie start op 16 januari en loopt tot 6 weken na de openstelling. Actuele openingstijden zie website en op afspraak. Vrije toegang en vrij parkeren met parkeerkaart. www.stichtingkubra.nl.

Contactpersoon:
Wilma de Turck
Directeur stichting KuBra
06-38895119
stichtingkubra@gmail.com

Openingstijden

vanaf 16 januari 2021

etalage en online te bezoeken, en op afspraak (tel. 06-38895119)

Ná lockdown openingstijden

wo t/m za 12 tot 16.30 uur

zo 13 tot 16 uur