P E R S B E R I C H T

Op zaterdag 29 december om 15.00 uur vindt in de laatste dagen van dit jaar in het Kerkje van Persingen, de feestelijke vernissage plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Oudejaars-expo‘. De expositie wordt omlijst door gepaste muziek van Kees Keetels (dwarsfluit, saxofoon, trombone en zang). Open zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 van 11 tot 17 uur.

Het kerkje, gekenmerkt door rust en sereniteit, is het perfecte decor voor deze Oudejaars-expo.
Het is een gevarieerde expositie met 7 Brabantse kunstenaars; Rein van Uden (Schijndel), Jeanette van Dun (Vught), Anjo Brohm (’s-Hertogenbosch), Eduard Linders (’s-Hertogenbosch), Arma van Rijsbergen (Tilburg), Paula Groote(Nederwetten) en Truus de Wijs (Eindhoven).

‘Oudejaars-expo’ is een verrassende tentoonstelling met sculpturen van glas (glasfusingtechniek), aquarellen van kerken en steden, olieverfschilderijen met impressies van landschappen, met surrealistische natuur en met vervreemde portretten, glazen sieraden en objecten en organische beelden van klei en pigment.

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 130 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, 6575JA Persingen. Expositie loopt van 29 t/m 30 december 2018 en is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door de kunstenaars. Toegang gratis. U bent van harte welkom.

De Kunstenaars:

Rein van Uden; Aquarellen. Steden, kerken, de natuur en de mens, staan centraal in zijn werk.
Truus de Wijs experimenteert binnen de verschillende glastechnieken. De mens en natuur inspireren Truus in haar ontwerpen. Kenmerkend in haar werk is dat zij verschillende vormen samenvoegt en vormt tot een nieuw beeld.
Anjo Brohm; Glaskunst en sieraden. Vanuit de fascinatie voor kleur, structuur en vorm heeft Anjo zich door de jaren heen meerdere disciplines eigen gemaakt. Het werken met glas is eigenlijk hoofdzaak geworden, en het maken van glazen objecten en sieraden is een succesvol en niet meer weg te denken onderdeel van haar werk.
Arma van Rijsbergen; Surrealistisch schilderijen. Haar werken zijn zoals ze is: haar verstand gaat dagelijks de strijd aan met haar emotie. Hoewel ze pragmatisch is ingesteld, ziet ze de wereld graag als een sprookje waarin de tijden van weleer herleven.
Jeanette van Dun verbeeldt in haar portretten gerelateerde, imaginaire werk in olieverf de gelaagdheid van de mens. Door te spelen met perspectief, verzadiging van kleuren en het gebruik van patronen probeert zij de vervreemding van de mens in de huidige maatschappij weer te geven.
Eduard Linders; ‘Ruimte’ is zijn onuitputtelijke inspiratiebron: ruimte in de zin van vrijheid, daartegenover de beperking van ruimte waardoor vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Deze tegenstelling en de emoties die dat oproept, zijn voor hem de basis om door te gaan met zijn thema. Hij maakt gebruik van fotografie en grafische technieken naast of in de ambachtelijke traditie van olieverf op linnen.
Paula Groote-Versteegen; Haar statement als kunstenaar is: “Ik maak eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid. Samen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft. Het deel uitmaken van een gelijkgezinde groep waarin ieder individu zich kan uiten, is een terugkerend thema in mijn werk.”

Openingstijden

28 en 29 december 2018
Vernissage zaterdag 29 december 15.00 uur
open zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur