P E R S B E R I C H T

KuBra-Art Galerie in Geldrop presenteert: ‘Licht op Symboliek’
26 oktober t/m 16 december 2018

Op zondag 28 oktober om 15.00 uur opent KuBra-Art Galerie aan de Molenstraat 2 in Geldrop de deuren voor de nieuwe expositie ‘Licht op Symboliek’. Een gevarieerde selectie van kunstwerken van 4 Brabantse kunstenaars. De expositie loopt van 26 oktober t/m 16 december 2018.
‘Licht op Symboliek’ is een tentoonstelling met lino’s met mythische figuren, symbolen en ruïnes, objecten en beelden van steen, zink en perspex, olieverfschilderijen gebaseerd op architectuur, reflecties en de iconische vorm van de gloeilamp en objecten van gevonden of geleende voorwerpen die in een ander licht worden geplaatst.

Een symbiose van licht en symboliek, een diversiteit aan materialen aan stijlen. Deze expositie toont aan dat door deze diversiteit toch een mooie synergie ontstaat en dat verschillende disciplines en stijlen elkaar versterken. Dat is KuBra! Kracht door variatie, creativiteit en kruisbestuivingen.

Een verlichtende expositie met 4 Brabantse kunstenaars: Noëlla Pirard (’s-Hertogenbosch), Jan Denneman (Eindhoven), Loes Watchman(Helmond) en Marianne van Zeeventer(Veghel).

Stichting KuBra verzorgt, onder de naam KuBra-Art, een gedeelte van het oude postkantoor aan de Molenstraat 2 te Geldrop, wisselende exposities, steeds voor periodes van acht weken, waar iedere keer een afwisselend en verrassend deel van KuBra zich zal presenteren. KuBra is een stichting waar ruim 130 Brabantse kunstenaars bij aangesloten zijn en die als doelstelling heeft haar leden podia te bieden door het organiseren van exposities op verschillende locaties in Brabant en België. Door deze eigen expositieruimte biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Deze activiteit zal ook de kunstenaars weer stimuleren tot het ontwikkelen van nieuwe projecten waardoor zij zich kunnen profileren in de kunstwereld. KuBra-Art zal in de toekomst extra kunst gerelateerde activiteiten ontwikkelen in de vorm van workshops en kunstfairs.

Galerie De Ruimte, vult de overige ruimtes in en presenteert doorlopend haar kunstcollectie. De galerie streeft ernaar de toegankelijkheid van kunst en het begrip voor en over kunst te vergroten. Beeldende kunst van hoogwaardige artistieke kwaliteit wordt tentoongesteld in al haar verschijningsvormen. Hiertoe behoren schilderijen van realistisch tot abstract, sieraden, fotografie, papierkunst, glasobjecten, beelden van brons, steen, staal en keramiek. www.galeriederuimte.nl

De expositie loopt van 26 oktober t/m 16 december 2018. De galerie is geopend vrijdag en zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. Op de zondagen wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars en worden er regelmatig demonstraties gegeven, vrije toegang en vrij parkeren. U bent van harte welkom! www.stichtingkubra.nl

KuBra-Art – Molenstraat 2 – 5664 HV Geldrop
info@stichtingkubra.nl
www.stichtingkubra.nl
www.brabantsekunstenaars.exto.nl
https://www.facebook.com/stichting.kubra
https://www.linkedin.com/in/kubra-kunstenaars-uit-brabant
Contactpersoon:
Wilma de Turck coördinator
06-38895119

Openingstijden

26 oktober t/m 16 december 2018
open vrijdag en zaterdag 14.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur en op afspraak