Annelies Schooneman, beeldend kunstenaar

Haar inspiratie ligt in het noorden; Friesland, Drenthe, de Waddeneilanden.
De sfeer van verstilde landschappen en in nevelen gehulde horizonnen en stroomlandschappen tussen mist en licht, dit mystieke, maar ook de kracht van zand, zee en zon zie je terug in haar werk.
Ze schildert vanuit een innerlijk gevoel, vanuit haar intuïtie zonder vastomlijnd plan. Een schilderij moet groeien en spontaan kunnen ontstaan. Laag over laag worden kleuren opgebracht, voornamelijk met paletmes en vermengd op het doek. Haar werk is pasteus; moet dik in de verf zitten, kracht uitstralen, doorleefd zijn, diepgang bezitten. Haar schilderijen ademen een mystieke sfeer van heimwee, van verlangen naar rust en harmonie; een sfeer die uitnodigt tot associëren.

Annelies Schooneman volgde een schilderopleiding in Amsterdam bij Godelieve Smulders (2006/2007), in Eindhoven bij Marijke van Overbeek (Centrum voor de Kunsten Eindhoven) en bij individuele kunstenaars in de regio Eindhoven zoals Margreet Koelen, Franca Smits en Clem Stroeken (2008/2011).

2016: Deelname aan een 5 daagse cursus Plein Air Schilderen o.l.v. Doet Boersma aan de Kunstacademie Friesland

2017: Deelname aan een nieuw project van Rogier de Pijper van BEAU4; samenwerking met verschillende dichters/schrijvers, kunstschilders en componisten, allen uit 6 verschillende steden in Brabant om een artistieke reis te creëren door Brabant.

2018: Deelname aan het mega kunstproject The Colorfield Performance 2018 van Dirk Hakze. www.dirkhakze.com/projecten

Annelies Schooneman –  annelies.schooneman@planet.nl  – www.annelies-schooneman.kunstinzicht.nl