Tentoonstelling KuBra presenteert: ‘Contrast’ in Kasteel Le Paige-Herentals(B) van 24-9 t/m 16-10-2016

Vlakbij de Nete in het monumentale Kasteel Le Paige te Herentals (B) presenteert KuBra negen van haar kunstenaars met een selectie van twee- en driedimensionaal werk tijdens de expositie ‘Contrast’. Deze groep kunstenaars toont het contrast tussen deze klassieke plek en moderne kunstwerken, maar ook het contrast tussen de werken onderling wat betreft de tijd, de stijl, discipline en de kleur. Een grote diversiteit aan werk in een mix van abstract en figuratief: landschappen, mensen, collages, schilderijen, sieraden, sculpturen in glas, steen en keramiek.

Tijdens de feestelijke vernissage op vrijdagavond 23 september om 20.00 uur worden de kunstenaars An Brzoskowski, Conny Lemke, Mappie Pennings, Anjo Brohm, Ro-Nalt Schrauwen, Kitty Tijbosch, Marja Noyons, Marianne Querido door curator en kunstenaar Rob Zweerman voorgesteld. Schepen van Cultuur van Herentals, mevr. Ingrid Ryken zal de officiële opening verrichten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Singer-Songwriter Ro-Nalt Schrauwen.

Werk dat representatief is voor de verscheidenheid en veelzijdigheid van kunstenaars binnen KuBra. Wij nodigen u van harte uit om de diversiteit waarmee deze kunstenaars zich uiten te komen bewonderen; Contrasterend werk, materiaal en werkwijze maar gelijk in hun passie voor de kunst die zij graag met u willen delen.

Het kunstenaars collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 125 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

Kasteel Le Paige, Nederrij 135, B-2200 Herentals. De vernissage is op vrijdagavond 23 september om 20.00 uur. De expositie loopt van zaterdag 24 september t/m zondag 16 oktober 2016, alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door onze kunstenaars. Toegang gratis.

Kasteel Le Paige

Nederrij 135

B-2200 Herentals

 

Opening                                              Vernissage vrijdag 23 september van 20.00 uur

Openingsdagen en tijden:           24 september t/m 16 oktober 2016 / Alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 14 tot 17 uur

Toegang gratis

 

Stichting KuBra:

Website:             www.stichtingKuBra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

E-mail:                  info@stichtingKuBra.nl

Secretariaat       wilma@stichtingKuBra.nl

(0031)- 06-38895119 (Wilma de Turck)

 

DE KUNSTENAARS:

An Brzoskowski; keramische realistische beelden van vooral kinderen. Ze wordt geïnspireerd door de liefde die in ieder mens aanwezig is. Het beeld krijgt zijn vorm door de verwondering die ze voelt, als ze kijkt naar mensen waarbij hun liefde zichtbaar wordt voor anderen”.

Anjo Brohm; glaskunst en sieraden. Vanuit de fascinatie voor kleur, structuur en vorm heeft Anjo zich door de jaren heen meerdere disciplines eigen gemaakt. Het werken met glas is eigenlijk hoofdzaak geworden. Het maken van glazen objecten en sieraden is een succesvol en niet meer weg te denken onderdeel van haar werk.

Conny Lemke is gespecialiseerd in olie- en acrylverf. Haar schilderijen uitgedrukt in overdadig kleurgebruik, hebben mede door haar vele buitenlandse studiereizen, betrekking op concrete menselijke ervaringen met abstracte meningen en ideeën. Ze slaagt erin om veel emotie en passie middels het penseel over te brengen op haar doeken.

Kitty Tijbosch; kleurrijke schilderijen en beelden in steen. Kitty vat gedachten, gevoelens, opvattingen en belevingen in verf of steen, zonder het eerst te vertalen in woorden. Dat vraagt om het kunnen loslaten van wat je denkt te weten. Want wat weet je nou, tenslotte.

Marianne Querido. De exclusieve sieraden van Marianne zijn kleurrijk en uniek. Voor haar ontwerpen werkt ze vooral met halfedelstenen, handgeblazen glaskralen, oude kralen, swarovskikristal en zilver.

Mappie Pennings; grote abstracte doeken, vol energie, spanning en emotie. Balancerend tussen tegenstrijdigheden. Haar hoofd staat nooit stil. Ze laat zich inspireren door sferen, stemmingen, de kracht van bewegingen. Laag op laag, al smerend, smijtend, koesterend ontstaan. Met behulp van paletmessen, kwasten, natte doeken en blote handen.

Marja Noyons toont werken die een impressie geven van haar inspiraties die ze door waarneming op het doek uitwerkt, soms niet realistisch, maar vertaald naar eigen werkelijkheid. Ze schildert vanuit haar beleving; het gevoel zit niet altijd in de herkenbaarheid van de voorstelling maar in de emotionele lading die ze met vorm en kleur weergeeft.

Ro-Nalt Schrauwen wil de blik van mensen vangen, vasthouden en veroveren door middel van beelden, collages en installaties. Het thema is contrast. Vooral de collages contrasteren mooi met elkaar en in zichzelf. Daarnaast is de afwerking van de beelden contrasterend.

Rob Zweerman; een selectie uit zijn beelden van abstract-geometrisch tot organisch-figuratief. De beelden zijn representatief voor zijn passie en fascinatie voor vorm en bewerking van het materiaal steen. Altijd op zoek naar schoonheid, soms in abstracte of technische vormen en soms organisch en figuratief.