Galerie KuBra opening expositie ‘Drie Passies’ & opening De Kunstwinkel

Op vrijdag 17 juni om 19.30 uur Schilderstraat 17a ‘s-Hertogenbosch

 met muziek van kunstenaar/singer-songwriter Robert Munning

Door de goede ervaringen tijdens het KuBra-Art Cultureel Lustrumfeest 2016 in de Bank van Leening, heeft KuBra het plan opgepakt om in haar Galerie aan de Schilderstraat 17a naast de exposities ook ruimte te maken voor De Kunstwinkel. Kleinere kunstwerkjes worden gepresenteerd naast de reguliere verrassende exposities!

Vrijdag 17 juni om 19.30 uur wordt de nieuwe opzet feestelijk gepresenteerd en is het de aftrap van de expositie ‘Drie Passies’.

Door het samengaan van deze partijen, gebundeld in één pand houden ze de Kunst in Brabant en ‘s-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!

De drie kunstenaars die hun passie tonen tijdens deze expositie zijn Bea Key uit Vught, Mariette van der Meer uit Breda en Inge van der Vloed uit Middelrode. Zij laten een selectie zien uit hun oeuvre van twee– en driedimensionaal werk.

Bea Key raakt tijdens haar reizen geïnspireerd door vele indrukken en vindt het heerlijk om ze te herleven en te vertalen in vorm en kleur op doek of paneel. Met een beperkt kleurgebruik schildert ze vele lagen verf over elkaar, zodat er intensiteit en gelaagdheid in kleur ontstaat. Diverse structuren ontstaan door gebruik van o.a. zand, textiel, lood en koper.

Mariette van der Meer toont werken die onderdeel zijn van twee series; Landschappen uit de serie ‘Before we met’ en werk uit de mysterieuze serie ‘Serious Life II’.

Inge van der Vloed werkt in haar beelden met het krachtig spel van lijn en lichtval waarbij ze de unieke karakteristieken van de steen gebruikt. Inge schept er een groot genoegen in om de harde steensoorten uitsluitend handmatig te bewerken.

In De Kunstwinkel zijn steeds wisselende kunstwerkjes te zien van regionale kunstenaars.

Kunstenaars collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent 125 kunstenaars die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben als doel hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

Galerie KuBra, Schilderstraat 17a, 5211NB ‘s-Hertogenbosch. Opening vrijdag 17 juni 2016 om 19.30 uur.

De expositie loopt van 17 juni t/m 31 juli 2016.

De galerie en De Kunstwinkel zijn geopend woensdag(ov), donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. Van donderdag t/m zondag is één van de kunstenaars aanwezig. Toegang gratis.

7Galerie KuBra / de Kunstwinkel    opening: vrijdag 17 juni 2016 om 19.30 uur

Schilderstraat 17a                              Expositie 17 juni t/m 31 juli 2016

5211 NB ’s-Hertogenbosch

 

Openingstijden:                                  woensdag (ov) donderdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur

                                                               Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

En op afspraak

Stichting KuBra                                    Website                 www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

E-mail                     info@stichtingkubra.nl

Secretariaat           wilma@stichtingkubra.nl

Telefoon                06-38895119

Contact                  Wilma de Turck

 

De Kunstwinkel                                   Website                 www.dekunstwinkeldenbosch.nl

E-mail                     dekunstwinkel@kpnmail.nl

Telefoon                06-20881489

Contact                  Wim Habraken