KuBra presenteert: ‘Brabantse Kunst’

Achelse Kluis – Hamont-Achel(B) van 21 t/m 26 juni 2016

Op dinsdag 21 juni om 11.00 uur worden de deuren geopend van de expositieruimte van de Achelse Kluis en wordt het publiek feestelijk ontvangen door 5 eigenzinnige Brabantse kunstenaars die zijn aangesloten bij de Brabantse stichting KuBra.

Kunstenaars collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent 125 kunstenaars die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben als doel hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

De kunstenaars Truus de Wijs, Tineke Kleij- van den Boomen, Bernadette Stokwielder, André Lieu en Ellen Voets tonen een selectie uit hun oeuvre van twee– en driedimensionaal werk.

Achelse Kluis, de Kluis 1, B-3940 Hamont-Achel. Expositie loopt van 21 t/m 26 juni 2016 en is iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door de kunstenaars. Toegang gratis.

Achelse Kluis

de Kluis 1

B-3940 Hamont-Achel

http://www.achelsekluis.org

Openingsdagen en tijden:           21 t/m 26 juni 2016 van 11.00 tot 17.00 uur

Toegang gratis

Stichting KuBra:

Website:             www.stichtingKuBra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

E-mail:                  info@stichtingKuBra.nl

Secretariaat       wilma@stichtingKuBra.nl

06-38895119 (Wilma de Turck)

 

Wie zijn deze kunstenaars?

Truus de Wijs, glaskunstenares, wordt geïnspireerd door de mens en de natuur. Kenmerkend in haar werk is dat Truus verschillende vormen samenvoegt en vervormt tot een nieuw beeld.

Het werk van Tineke Kleij-van den Boomen kent meerdere vormen. Haar schilderijen zijn kleurrijk, gebaseerd op fantasie en spiritualiteit (haar persoonlijke innerlijke ervaring). Het is een mix van vrijheid, van realisme, van surrealisme, van abstractie en van mystiek.

André Lieu, organisch keramist, haalt zijn inspiratie uit de natuur, vooral uit de aardkorst (erosie, vergankelijkheid, bodemkleuren, uitgesleten vormen). Wat André doet is stukjes ‘echte’ natuur isoleren en combineren tot een abstractie (‘zijn’ natuur), die zich prima leent om weer opgenomen te worden in de ‘echte’ natuur.

Het keramisch werk dat Bernadette Stokwielder maakt is meestal gedraaid en heeft een gebruiksfunctie. De spanning tussen beeld en gebruik ziet zij als een extra uitdaging. Hiernaast toont zij ook keramische lampen/lichtobjecten geïnspireerd op Radiolaria oftewel straaldiertjes, eencellige levensvormen uit de zee. “Radiolarian Lights”.

De schilderijen van Ellen Voets zijn uitsluitend geschilderd met paletmessen. Door de grote hoeveelheden olieverf, die ze met snelheid en trefzekerheid op het linnen aanbrengt, krijgt haar werk een zekere beweeglijkheid en een ruig karakter. Ze is gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier.