Adobe Photoshop PDF

KuBra presenteert: ‘Ver Halen’ – 9 Kunstenaars uit Brabant te gast bij galerie H10a in Apeldoorn

Op zondag 6 maart om 14.00 uur wordt de expositie, KuBra presenteert: ’Ver Halen’ in Galerie H10a-Apeldoorn feestelijk geopend, met muziek van singer/songwriter Tammo Tamminga. Zoals twee jaar geleden 12 Brabantse Kunstenaars te gast waren met een hele verrassende tentoonstelling in galerie H10a, op de oude plek, zijn er nu van 2 maart t/m 10 april weer 9 andere Kunstenaars uit Brabant te gast op de nieuwe locatie aan de Vosselmanstraat 300 in het centrum van Apeldoorn.

Voor galerie H10a is het altijd de insteek om werk te laten zien dat niet standaard in Apeldoorn te zien is

Tijdens de expositie ‘Ver Halen’ tonen 9 Brabantse kunstenaars beeldende fragmenten, als een soort van handleiding, bij een ontmoeting tussen de mens en het leven. Authentieke gedachtesprongen worden raakvlakken en vormen een tegenwicht tussen persoonlijke beleving en natuur. De getoonde werken hebben meditatieve kwaliteiten in zich met een uitstraling van een serene rust. Ze geven een inzicht in verschillende creatieve processen die op het eerste gezicht absurd en toevallig lijken. Door het spelen met perspectief en het zoeken naar grenzen, ontstaat er een spanningsveld tussen twee en driedimensionaliteit. Een soort van flirten tussen plaats, toeschouwer, beeld en de kunstenaar met zijn vormcreaties. Diversiteit die op een speelse wijze een uitdaging kan zijn om een natuurlijke kortstondige verbintenis aan te gaan

In vogelvlucht: Clem Stroeken (schilderijen, introspectieve, abstracte natuurbeelden), Marjolijn Koppelaars (verstilde landschappen), Peer van Gennep (sculpturen), Anthony van Sluijsveld (geabstraheerde keramische objecten), Karen Pelckmans (kleurrijke schilderijen, indrukken uit de natuur), Rein van Uden(tekeningen), Ellen Voets (intieme, levendige schilderijen), Marianne van Zeeventer (objecten van steen, zink, lood, perspex en koper) en curator Gerda Stevens (installatie).

De expositie wordt zondag 6 maart om 14.00 uur geopend m.m.v. singer/songwriter Tammo Tamminga. Voor deze expositie is Galerie H10a geopend woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, van 2 maart t/m 10 april 2016. De toegang is vrij. Op de zondagen is een van de exposanten aanwezig. Galerie H10a, Vosselmanstraat 300- 7311VV Apeldoorn.

www.galerie-apeldoorn.nl

 

Stichting KuBra

www.stichtingkubra.nl

KuBra (Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Ook biedt KuBra een podium voor haar leden. Dit werd afgelopen vijf jaar steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België en sinds 2013 heeft KuBra ook een eigen tijdelijke plek, ‘de Galerie’, die op 6 september 2014 een meer permanent karakter heeft gekregen in de Schilderstraat 17a in ’s-Hertogenbosch.

Locatie:

Galerie H10a, Vosselmanstraat 300- 7311VV Apeldoorn

www.galerie-apeldoorn.nl

Opening                zondag 6 maart 2016 14.00 uur

Openingstijden: 2 maart t/m 10 april 2016 woensdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

 

Stichting KuBra:

Website:               www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

E-mail:                   info@stichtingkubra.nl

Secretariaat          wilma@stichtingkubra.nl

Telefoon               06-38895119 (Wilma de Turck)