Mijn naam is Franca Schuurmans (‘s-Hertogenbosch 1947) ik ben keramiste.

In 1995 ben ik begonnen met een cursus keramiek en na diverse vervolg opleidingen bleek dat handvormen mij het meeste aansprak. Het beginnen met een blok klei en dat vormen tot een kunstwerk maakt me blij.

Het zijn vooral Afrikaanse vrouwen die mij inspireerden. Dat zie je dan ook veelvuldig terug komen in mijn werk. Hun trotse houding vind ik fascinerend en dat wilde ik dan ook in mijn beelden vastleggen.

Een tweede deel van mijn werk is het maken van Urnen. Jaren geleden heb ik in opdracht mijn eerste urn gemaakt deze opdracht was voor mij heel bijzonder. Nu maak ik urnen voor mensen maar ook voor dieren.

Website: www.dekunstzinnigemakelaar.nl/portfolio/franca-schuurmans/

Email: francaschuurmans@hotmail.com

Telefoon: 073-6132370

Mobiel: 06-21616837