Galerie KuBra presenteert: ‘de Mens & het Gezicht’

Expositie van Stichting KuBra (Kunstenaars Uit Brabant)

Op zondag 24 januari 2016 om 15.00 uur is de officiële opening van de expositie ‘de Mens & het Gezicht’ in Galerie KuBra aan de Schilderstraat 17a in ’s-Hertogenbosch. De expositie loopt van 22 januari tot en met 6 maart 2016.

Het nieuwe expositiejaar van stichting KuBra start met een selectie van kunstwerken, gebaseerd op de mens en het portret, gezien door de ogen van 7 Brabantse kunstenaars. De kracht en kwetsbaarheid van de mens met alle complexiteiten en tegenstellingen weergegeven in diverse disciplines en kunststijlen. Het omvormen van de materie in iets dat een glimlach, woede of een traan kan oproepen heeft iets magisch. De toeschouwer heeft bij het kijken alle ruimte om vanuit een eigen referentiekader de werken te observeren en te interpreteren.

Bets van Boxel voegt aan haar olieverfschilderijen een extra onderwerp toe, waardoor ieder portret een eigen verhaal vertelt en daardoor iets mysterieus krijgt.

Nicolette Peters brengt een vernieuwing in de bestaande beeldtraditie, door in een bepaalde compositie en uitsnede, met monochroom kleurgebruik het vrouwelijk naakt te schilderen.

Corrie Overweg haalt haar inspiratie uit het alledaagse, verwerkt in een portret of in een schilderij van de mens, gevat in een moment van het leven.

Gwen Conner legt in haar Terra Cotta, bronzen en keramische mensenbeelden de sfeer van het model vast.

De gevarieerde, speelse menselijke sculpturen van Anja Ulijn zijn gebaseerd op culturen, hun verhalen en gebruiken.

De kleurrijke, abstract tot half abstract, vlot geschilderde koppen van Hannah van der Weij zijn geen natuurgetrouwe weergave maar een interpretatie van een mens, gestuurd door haar beleving van die mens of door haar techniek.

De gemengde technieken op papier en rijstpapier van Cindy van Woudenberg laten je de levenskracht en kwetsbaarheid voelen die in ieder van ons besloten ligt, soms in een primaire oervorm, dan weer in een verstilde gecontroleerde aanwezigheid.

Galerie KuBra, Schilderstraat 17a, 5211NB ‘s-Hertogenbosch. Opening zondag 24 januari 2016 om 15.00 uur. Expositie loopt van 22 januari tot en met 6 maart 2016.

De galerie is geopend woensdag(ov), donderdag en vrijdag van 12 tot 17 uur, en zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden is een van de kunstenaars aanwezig. Toegang gratis.

Stichting KuBra

KuBra (Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Ook biedt KuBra een podium voor haar leden. Dit werd afgelopen drie jaar steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België en sinds 2013 heeft KuBra ook een eigen tijdelijke plek, ‘de Galerie’, die op 6 september 2014 een meer permanent karakter heeft gekregen in de Schilderstraat 17a in ’s-Hertogenbosch.

Galerie KuBra

De Schilderstraat 17a in ‘s-Hertogenbosch, een pand waar al 20 jaar grafiekatelier Kurtface en galerie Ietsmooisaandemuur.nl zijn gevestigd. De afgelopen maanden is het pand aangepast en de vernieuwde opzet werd op 6 september jl. gepresenteerd: een nieuw samenwerkingsverband met een andere culturele partij: Stichting KuBra-Kunstenaars uit Brabant.

Door een herindeling van het pand neemt, naast het Zeefdrukatelier Kurtface, de Galerie van stichting KuBra haar intrek in de ruime galerieruimte. Tevens is hier het kantoor van KuBra gevestigd. Door de duurzame samenwerking zullen er meer kansen en mogelijkheden gecreëerd gaan worden, denk hierbij o.a. aan het geven van exposities, demonstraties, workshops en lezingen.

Voor stichting KuBra-Kunstenaars uit Brabant, een non-profit en selfsupporting kunstenaarscollectief, is een vaste stek in de hoofdstad van Brabant een hele goede zet gebleken.

De bekendheid van KuBra is hierdoor sterk gegroeid in Brabant én ook daarbuiten. Het heeft hen nieuwe kansen geboden om intensiever samen te gaan werken met andere culturele partijen in ’s-Hertogenbosch, maar zeker ook daar buiten!

 

Galerie KuBra                                      opening: zondag 24 januari 2016 om 15.00 uur

Schilderstraat 17a                               Expositie 22 januari tot en met 6 maart 2016

5211 NB ’s-Hertogenbosch

 

Openingstijden: 

woensdag (ov) donderdag en vrijdag van 12.00 – 17.00 uur

zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

En op afspraak

 

Stichting KuBra                               

Website                 www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl

E-mail                    info@stichtingkubra.nl

Secretariaat           wilma@stichtingkubra.nl

Telefoon                06-38895119

Contact                 Wilma de Turck