Cilissen, Emelie

Emelie haar passie is schilderen van Afrikaanse mensen en dieren in bijzondere kleurcombinaties, zowel in olieverf als acryl.

Haar ambitie komt voort uit een onuitputtelijke bron, haar geliefde continent.

Als autodidact begon zij met het schilderen van Afrikaanse dieren in olieverf en daarbij beleeft ze weer de momenten dat zij de dieren en mensen fotografeerde, wat ook een passie van haar is.

Diverse cursussen en workshops heeft zij gevolgd en verdiepte zich in technieken.

Een volgende uitdaging was om tot een geheel eigen stijl van portretteren te komen, door te experimenteren. Dat resulteerde in kleurrijke portretten in klein en groot formaat.

Ze exposeerde op diverse gerenommeerde Kunstbeurzen, markten, kunstroutes, in de Kunstweek en jaarlijks in haar tuin. In najaar 2015 vond er een 12 weken durende grote solo-expositie van haar plaats in het St Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Van de opbrengsten doneert zij aan een zorghuis voor kinderen (“Umbrella of Hope”) en haar geadopteerd weesolifantje “Zongoloni” in Kenia.

Op haar website http://www.emeliecilissenschildert.nl/page/http-www-emeliecilissenschildert-nl-kleurrijke-portretten en op haar FACEBOOkpagina (www.facebook.com/emelie.cilissen) is meer informatie te vinden en te volgen.

Email: emeliecilissen@gmail.com

Telefoon: 040-2832550 / 06-52722415

1 entry
0 comments