Op zaterdag 6 juni 2015 om 16.00 uur vindt in ’t Oude Raadhuis te Beek en Donk de feestelijke opening plaats van de expositie KuBra presenteert: “Verschil mag er zijn”, voorafgegaan door de verloting van een kunstwerk van een eerdere expositie ter ondersteuning van ’t Oude Raadhuis.

De dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm, woonachtig in Sint Oedenrode, zal de expositie openen met een aantal gedichten. In zijn gedichten komen ernst, liefde, de natuur en humor aan de orde. Julius (Hans) is een veelzijdig man. Hij dicht voor diverse (lokale) media: weekbladen, websites en maandmagazines en werkt samen met fotograaf Gerry van Roosmalen in het project “Foezie” en met dichter/muziekmaker Maularia Fist in het project “Fisttoezie”. Hij is als dichter verbonden met het “Barokemsemble Scordatura” Een aantal gedichten zijn vertaald in het Bulgaars, Slowaaks en Tsjechies. Zelf dicht hij ook in het Duits. Enkele door hem gemaakte gedichten zijn door componisten op toon gezet.

Zes Brabantse kunstenaars tonen hun werk Harry van Berlo, Bets van Boxel, Paula Groote Versteegen,  Tineke Kleij-van den Boomen, Kitty Tijbosch en Truus de Wijs.

We zien kunstenaars die gefascineerd zijn door de schoonheid van het dagelijkse leven. Bij deze expositie zien we hoe het leven van alledag zich aan hen voordoet en door hen op zijn of haar unieke manier ervaren en uitgedrukt wordt.

Op de expositie zijn verschillende soorten werken te zien welke gemaakt zijn met allerlei soorten materialen zoals bijvoorbeeld aquarel, olieverf en acryl gemengd met zand en verwerkt op doek. Hierin zien we techniek en vakmanschap op hoog niveau. Dat geldt zeker ook voor de prachtige beelden welke gemaakt zijn door middel van casting, fusion, keramiek met gesmeed ijzer en/of bamboe en afbeeldingen welke gemaakt zijn met tiffany glaskunst.

Er is veel kleurrijk werk met een sterke positieve uitstraling te zien waarin op allerlei manieren de wereld van deze kunstenaars is uitgebeeld.

’t Oude Raadhuis, Heuvelplein 8, 5741 JK Beek en Donk. Expositie loopt van 6 juni tot en met 28 juni 2015 en is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door onze kunstenaars. Toegang gratis. U bent van harte welkom.