8-1 tot 17-2-2015 Galerie KuBra presenteert: ‘Wat een portret!’

Op zondag 11 januari 2015 om 15.00 uur is de Nieuwjaarsreceptie en officiële opening van de expositie ’Wat een Portret!’ in Galerie KuBra aan de Schilderstraat 17a in ’s-Hertogenbosch en wordt omlijst door muziek van DJ Nikki Nordmann. De expositie loopt van 8 januari tot 15 februari 2015.

Het nieuwe expositiejaar van stichting KuBra start met een selectie van kunstwerken, gebaseerd op het portret, gezien door de ogen van 6 Brabantse kunstenaars. De fascinatie om als kunstenaar iemands persoonlijkheid, met alle complexiteiten en tegenstellingen, zo goed mogelijk in één portret weer te geven, ongeacht de discipline en kunststijl. De toeschouwer heeft bij het kijken alle ruimte om vanuit een eigen referentiekader de werken te observeren en te interpreteren.

Marion Janssen-Quaadvliet legt in haar portretten door beweging en passende kleuren de ziel bloot. Tushi Nicolasen toont door het zichtbare weg te laten en het onzichtbare in het licht te zetten de kwetsbaarheid van de ‘ander’. De luchtige bronzen sculpturen van Lilian Steenhuisen zijn vervuld van humor, emotie en extreme beweging en de geassembleerde-mixed media portretten van Jeanne Tax zijn voortgekomen uit fantasieën en herinneringen van het verleden en het creatieve van het heden. Patries Landwehr richt zich in haar geschilderde portretten op emoties achter de emoties en de realistische schilderijen van Wilma Geerts zijn een ode aan de mens; heden en verleden zijn de essentie in haar portretten.

Galerie KuBra, Schilderstraat 17a, 5211NB ‘s-Hertogenbosch. Opening en nieuwjaarsreceptie zondag 11 januari 2015 om 15.00 uur. Expositie loopt van 8 januari tot 15 februari 2015.

De galerie is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 17 uur, zaterdag en iedere 1ste zondag van de maand van 12 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom!