Galerie KuBra presenteert: ‘Brabants Klassiek Realisme’, expositie van in de Schilderstraat 17a in ‘s-Hertogenbosch van 27 november t/m 4 januari 2015. De officiële opening vindt plaats zondag 30 november om 15.00 uur en wordt omlijst door klassieke, bluesy muziek van musicus Harrie van der Loop uit Vught. Portretkunstenaar Liseth Visser komt met een primeur; naast originele olieverfschilderijen van haar hand exposeert ze namelijk voor het eerst met haar Digitale Art Print kunstwerken.

 

KuBra wil met deze expositie meer aandacht genereren voor het klassiek realisme in Brabant. De laatste jaren is het realisme weer aan het terugkeren in de schilderkunst. Zowel het fotografisch weergeven van voorwerpen, het schilderen van portretten volgens een traditioneel-ambachtelijke techniek, alsmede de impressionistische verbeelding volgens klassieke methoden vallen onder deze noemer. De keramische realistische dierenbeelden en de kleurrijke dansende dames en schalen naar oude keramische technieken completeren deze expositie.

 

Hoe 6 Brabantse kunstenaars Liseth Visser, Marlies Heere, Frank Top, Wil van Gemert, Anneke Jansbeken en Wilma de Turck hun kijk op het realisme verbeelden wordt zichtbaar gemaakt op deze expositie. Met muziek van Harrie van der Loop (saxofoon, mondharmonica, clarinet en doedelzak). Galerie KuBra, Schilderstraat 17a, 5211NB ‘s-Hertogenbosch. Expositie van 27 november t/m 4 januari 2015, de officiële opening op zondag 30 november om 15.00 uur.

 

De galerie is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 17 uur, zaterdag en iedere 1ste zondag van de maand van 12 tot 17 uur en op afspraak. U wordt ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom!

 

lees meer persbericht