Op zondag 22 februari 2015 om 15.00 uur wordt de expositie ‘Portret van Puurheid en Emotie’ in Galerie KuBra aan de Schilderstraat 17a in ’s-Hertogenbosch officieel en rijmend geopend door de Bossche dichter Emiel Bootsma, o.a. bekend van zijn stadswandelingen op rijm door ’s-Hertogenbosch.

Geen geposeerde gezichten, maar één moment waar de puurheid en emotie voelbaar is. Hoe zes Brabantse kunstenaars met diverse disciplines en stijlen zich hebben laten leiden kan zelf door de toeschouwer worden ervaren. Zijn het de emoties van de kunstenaar zelf of is het de puurheid van de geportretteerde? Keramische en neolith beelden, lieflijk of toch een weerspiegeling van de ziel? Schilderijen met complexiteiten en tegenstellingen of toch experimenteel? Direct, gevoelig of wel heel confronterend?

De kunstenaars Gerard van de Ven, Pauline Koehorst, An Brzoskowski, Tineke Kleij-van den Boomen, Claartje van Oosterum en Anita de Baaij zijn de uitdaging aangegaan.

Galerie KuBra, Schilderstraat 17a, 5211NB ‘s-Hertogenbosch. Opening zondag 22 februari 2015 om 15.00 uur. Expositie loopt 20 februari tot 28 maart 2015.

De galerie is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11 tot 17 uur, zaterdag en iedere 1ste zondag van de maand van 12 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom! Entree gratis.