Ik schilder zowel portretten, stadsgezichten in inkt (met rietpen en penseel) en olieverf als (bloemachtige) abstracten en danseressen.

Ik schilder en teken al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. Na de middelbare school heb ik de Lerarenopleiding Tekenen gevolgd. Gedurende 8 jaar, tot medio 2011 studeerde ik in Arendonk aan de Academie voor Schone Kunsten van België. Afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst.

De laatste jaren heb ik het schilderen uitgediept. Onder andere door te tekenen met een rietpen met Oost-Indische inkt en aanvullend te schilderen met acryl- en olieverf, Zo komen zowel tekenen als schilderen aan bod. Ik heb een voorliefde voor het schilderen van portretten en vrouwen.

Tegelijk houd ik van beweging. Dat uit zich vaak in dans. Als ik een portret maak, is het elke keer weer een uitdaging om de ziel bloot te leggen, deze vast te leggen met de daarbij passende kleuren.

Altijd en overal doe ik ideeën op voor een schilderij. Door ontmoetingen, of tijdens een reis. Ook foto’s uit kranten en bladen inspireren me, of een mooi kleurenpalet. Schilderen is voor mij een passie, een soort meditatie. Tijdens het schilderen maak ik mijn hoofd leeg. Ik ben dan alleen bezig met vorm, kleur, perspectief, lijnenspel enzovoort. Het voelt als een verrijking en dat maakt me gelukkig.

Email: marionquaadvliet@hotmail.com

Websites:  www.marionquaadvliet.nl/

Telefoon: 06 – 45887820

FILMPJE TELEVISIE SOLO-EXPOSITIE THEATER AAN DE PARADE, interview (16 minuten) Marion wandelend langs haar schilderijen.  Aanvang filmpje bij 16 minuten en 45 seconden), https://www.youtube.com/watch?v=TfDcFSEPv14