Na carnaval en langzaam op weg naar de lente worden de uitbundige en frisse kleuren doorgezet in Galerie KuBra tijdens de expositie: ‘More Than Just Color’

Deze expositie wordt op zaterdag 8 maart feestelijk ingeleid door curator, ontwerper en beeldhouwer Rob Zweerman. Zeven Brabantse Kunstenaars tonen hun werk: Charlotte Lugt, Marlene van Alphen, José Smits, Jeanne Tax, Jolanda Roelofs, Romy van Rijckevorsel en gastkunstenaar Rudolf R. Gras.

Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. Expositie van 6 maart tot en met 13 april 2014. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.

 

In de expressionistische schilderijen van Charlotte Lugt is kleur het belangrijkste component. De werken van Marlene van Alphen zijn kleurrijk, inspirerend en abstraherend met constructieve elementen. De diversiteit van materialen en kleuren maken de beelden van José Smits vernieuwend en bezield. De bronzen en gekleurde mixed-media sculpturen van Jeanne Tax zijn vrij vormgegeven fantasieën. Romy van Rijckevorsel toont haar grote stoere portretten met heldere kleuren en een kwetsbare ondertoon. Rudolf R. Gras, zoekend naar “dat andere” , probeert sfeer en kleuren samen te brengen. Zijn schilderijen laten menselijke gebeurtenissen zien, humorvol weergegeven. Jolanda Roelofs tenslotte, een expressionist die de figuratie niet schuwt en de grens van het onmogelijke opzoekt.

Poster-maart-april-2014

 


TOEKOMSTIGE EXPOSITIE Galerie

17 april t/m 25 mei 2014 KuBra presenteert: ‘KuBra and Friends’

 

Op zaterdag 19 april om 15.00 uur vindt in Galerie KuBra de officiële opening plaats van de expositie ‘KuBra and Friends’, deze wordt ingeleid door journalist, dichter en rijmende rondleider van Bossche stadswandelingen, Emiel Bootsma. Een speciale tentoonstelling met werk van 5 Kunstenaars Uit Brabant en 4 kunstenaars uit Gelderland. Twee provincies gescheiden door de Maas. ‘KuBra and Friends’ slaat een brug met deze expositie tussen twee werelden van creatief ondernemerschap.

 

Curator en kunstenaar Charlotte Lugt(schilderijen) heeft de Brabantse kunstenaars Maykel Schoonus (Tilburg, multimedia), Clem Stroeken (Eindhoven, schilderijen), Jacqueline Braat (Etten-Leur, schilderijen), Irma van Koningsbruggen-Pruis (Helvoirt, sculpturen) en de Gelderse kunstenaars Sonja de Jongh (inkttekeningen), Kees van de Wal(schilderijen), Annita Smit (papiervouwkunst) en Heidi Huyzendfeld (hoeden), gevraagd om samen met haar invulling te geven aan deze bijzondere expositie en dat doet ieder op geheel eigen wijze.

 

Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. ‘KuBra and Friends’ duurt 6 weken en is te bezoeken van 17 april tot en met 25 mei 2014. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.

Poster-april-mei-2014