Kunstenaars Uit BRAbant

Dierendag staat weer bijna voor de deur. 4 Oktober is het zo ver en dit jaar trakteert Stichting KuBra u daarom op de expositie Kunst, Dier en Natuur in de Stadsgalerij te Breda. Elf KuBra-kunstenaars, allen gefascineerd door dier en natuur, tonen gedurende tien dagen hun werk in deze prachtige locatie in het centrum van Breda. Gebruikmakend van een diversiteit aan technieken, van acryl, aquarel en olieverf, brons, klei en glas, dierlijke en natuurlijke materialen, gouache, kleurpotlood en gemengde technieken vormen ze samen toch een eenheid door de onderwerpkeuze. Donderdagavond 3 oktober om 19.30 uur wordt onder het genot van een hapje en een drankje de expositie feestelijk geopend, waarna de aanwezige kunstenaars u graag langs hun werk zullen leiden. U kunt de expositie daarna bezoeken van 4 t/m 13 oktober 2013, alle dagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden zijn steeds enkele exposerende kunstenaars aanwezig. U vindt de StadsGalerij aan de Oude Vest 34, te Breda.

De Kunstenaars

Jan Teunissen, Irma van Koningsbruggen, Gerda Kunst, Annelies Blaam, José Smits, Gill Gallandat Huet, Gerard Hendriks, Lia de Craen, Wilma de Turck, Thea Bijl en Wien de Graaf nemen u mee op ontdekkingsreis. Jan Teunissen laat u klassiek realistische schilderijen zien. Irma van Koningsbruggen toont een selectie van haar bronzen dierfiguren. Gerda Kunst neemt u mee in de wereld na het leven van een dier en geeft in haar beelden nieuwe functies aan de dieren. Annelies Blaam heeft een aparte stijl van tekenen en schilderen en brengt de dieren daarmee tot leven. José Smits werkt in vele technieken, van schilderkunst tot glaskunst. Gerard Hendriks is virtuoos met aquarel en zijn dieren spatten van het papier af. Lia de Craen heeft de natuur als belangrijkste inspiratie en vertrekpunt voor haar werk, waarna abstracten ontstaan. Thea Bijl maakt dierenportretten, vooral in gouache. Wien de Graaf laat zich inspireren door de natuur, waar vervolgens ingetogen werk uit voortkomt. Gill Gallandat Huet wil met haar beelden mens en natuur met elkaar in contact brengen, waarbij ze natuurlijke dingen in haar beelden verwerkt. Wilma de Turck tenslotte maakt dierenbeelden in klei, vaak met wat menselijke trekjes erin verwerkt. Zo zijn er dus een elftal kunstenaars die op uiteenlopende manieren dieren en natuur als inspiratie gebruiken om kunst te maken. Dat levert naast een bonte verzameling dieren een bijzonder boeiende expositie op!

Stadsgalerij-Breda-okt-posterklein

*******************************************