de kunstenaar ‘vertaald’ zijn verhaal

Op zaterdag 27 juli om 15.00 uur is de officiële opening in Galerie KuBra van de expositie “UITGESPROKEN….de kunstenaar ‘vertaald’ zijn verhaal” met de bekende Bossche (stads)dichter Doeko L. die zijn eigen verhaal gaat vertalen, een tikje cynisch maar vooral met komedie. Gratis toegang.

Op donderdag 25 juli opent Galerie KuBra de expositie “Uitgesproken!”. Acht Brabantse Kunstenaars vertalen hun verhaal: Eric Bos (schilderijen), Ellen Brouwers (glaskunst & keramiek), Gwen Conner (keramiek), Cathy van Helvoirt (schilderijen) samen met Lija Wezenberg(keramiek), Jolanda Kops (portretschilderijen), Karen Pelckmans (schilderijen) en Jan van Strien (collage & materieschilderijen).

Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. Expositie nu 6 weken achtereen van 25 juli t/m 1 september 2013. De officiële opening is op zaterdag 27 juli om 15.00 uur. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.

 

 augustus

*************************************

Zondag 1 september Galerie KuBra goed vertegenwoordigd tijdens Kunstenfestival ArtiBosch!

 Zondag 1 september aanstaande is Galerie KuBra het toneel voor het eerste netwerkontbijt en inspiratiesessie voor creatieve ondernemers. Dit evenement wordt georganiseerd door ArtiBosch in samenwerking met Creatief Ontmoet en Stichting KuBra. Deze dag begint om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Naast de netwerkactiviteiten is het uiteraard ook een mooie kans om dertien deelnemers van KuBra te ontmoeten op de kunstmarkt ArtiBosch en in de galerie, waar de expositie ‘UITGESPROKEN…. de kunstenaar vertaalt zijn verhaal’ te zien is. Acht Brabantse Kunstenaars vertalen daar hun verhaal: Eric Bos (schilderijen), Ellen Brouwers (glaskunst & keramiek), Gwen Conner (keramiek), Cathy van Helvoirt (schilderijen) samen met Lija Wezenberg (keramiek), Jolanda Kops (portretschilderijen), Karen Pelckmans (schilderijen) en Jan van Strien (collage & materieschilderijen). Kleurrijke, uitdagende schilderijen vol beweging en energie worden in toom gehouden door serene, verstilde materiewerken. Geboetseerde en geschilderde portretten, vaak vol emotie, staan naast luchtige werken met een knipoog. Onze kunstenaars nemen de toeschouwer mee in een wereld waarin elke kunstenaar zijn eigen verhaal vertaald heeft. Tenslotte is er een kunstroute door de stad, waar onder begeleiding van een gids bezoekers rondgeleid zullen worden langs de vele culturele plekken die ’s-Hertogenbosch rijk is, onder andere Galerie KuBra, te vinden aan de Hinthamerstraat 100, 5211 MS ’s-Hertogenbosch.

Deelnemers Kunstmarkt Artibosch via KuBra:

Jeanne Tax Margot Oomen Romy van Rijckevorsel Miriam Groenen Saskia van Oversteeg Josemieke Segers Bea Key Gerda Kunst Greetje Oldewarris Renée Middelkoop Elke Meulendijks Leny de Vos Hennie van de Lande

poster artibosch         flyer2

***********************************************

30 mei t/m 23 juni 2013 Galerie KuBra presenteert: “Living Art”

Vanaf donderdag 30 mei aanstaande neemt Galerie KuBra u mee in de wereld van ‘living art’. De officiële opening is op zaterdag 1 juni om 15.00 uur. KuBra is de in februari 2013 geopende galerie van Stichting KuBra. Binnen deze stichting zijn 103 Brabantse kunstenaars aangesloten om samen op ontdekkingstocht te gaan, om elkaar een podium te bieden, samen te werken en om de Brabantse kunst te stimuleren. Zeven Brabantse Kunstenaars tonen hun werk:Liseth Visser, Jeanne Buijtels, Sandra Schuurmans, Jan Smits, Josina van Amsterdam, Petra Verlooy en Robert Doesburg.

Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. Expositie van 30 mei t/m 23 juni 2013. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.

Poster juni 2013

 

*************************************

2 t/m 26 mei 2013 Galerie KuBra presenteert:”De Dialoog”

Galerie KuBra opent op zaterdag 4 mei om 15.00 uur weer haar deuren voor de expositie “De Dialoog”. De opening wordt ingeleid door Dr. Cees Slegers uit Helvoirt, publicist en spreker over de cultuurhistorie van Brabant en ‘s-Hertogenbosch en schrijver van o.a. theaterteksten. KuBra is de in februari 2013 geopende galerie van Stichting KuBra. Binnen deze stichting zijn 95 Brabantse kunstenaars aangesloten om samen op ontdekkingstocht te gaan, om elkaar een podium te bieden, samen te werken en om de Brabantse kunst te stimuleren. Zeven Brabantse Kunstenaars tonen hun werk: Lia de Craen, Ton Kosters, Bernadette Stokwielder, Jan Teunissen, Emerentia van Vroenhoven, Mieke van Zundert en Irma van Koningsbruggen.

 

Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. Expositie van 2 t/m 26 mei 2013. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.

 

Poster galerie mei 2013

 

 

4 t/m 28 april 2013 Galerie KuBra presenteert: “Bezieling Verbeeld”

Galerie KuBra opent op zaterdag 6 april om 15.00 uur weer haar deuren voor de expositie “Bezieling Verbeeld”. Mevrouw Mr. Drs. Lieke Tax-Oude Vrielink uit Oss, kunsthistorica, zal de expositie openen. KuBra is de in februari 2013 geopende galerie van Stichting KuBra. Binnen deze stichting zijn circa 90 Brabantse kunstenaars aangesloten om samen op ontdekkingstocht te gaan, om elkaar een podium te bieden, samen te werken en om de Brabantse kunst te stimuleren. Zeven Brabantse Kunstenaars tonen hun werk: Wil van Gemert, José Goevaers, Chrisje van der Heijden-Ronde, Gill Gallandat Huet, Renée Middelkoop, José Smits en Gerard van de Ven.              

Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. Expositie van 4 t/m 28 april 2013. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars. U bent van harte welkom.

poster april galerie 2013

**************************************

7 maart t/m 1 april 2013 Galerie KuBra presenteert:de Ontdekking

Galerie KuBra opent op zaterdag 9 maart om 15.00 uur officieel haar deuren voor de expositie De Ontdekking, waarbij zeven kunstenaars hun werk zullen tonen. Mevrouw Marjorie van Geenhuizen, voorzitter Stichting Beheer Museumkwartier ‘s-Hertogenbosch en consultant Kunst en Cultuur, zal de expositie officieel openen. Na de openingstentoonstelling, waar het bestuur zich presenteerde aan het publiek, is nu de beurt aan het eerste zevental om hun werk te laten ontdekken. Angelique Houtzager, Bea Key, Eduard Linders, Claartje van Oosterum, Tushi Nicolasen, Rob Zweerman en Leny de Vos – van Erp tonen een selectie uit hun uitgebreide oeuvre. Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, 5211 MS ‘s-Hertogenbosch, 1ste verdieping. Expositie van 7 maart tot en met 1 april 2013. Tijdens de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars (1ste paasdag gesloten, 2e paasdag geopend). U bent van harte welkom.

Parkeren Hinthamerstraat-den Bosch: parkeren-denbosch.nl/hinthamerstraat

Poster maart 2013

**************************************