Het materiaal klei is aards, een stukje van de aarde waarmee je bezig bent. Door mijn verbondenheid met de aarde en dieren ben ik deze gaan combineren.

De aarde (klei) is het materiaal en mijn onderwerp de dieren. Door observatie de essentie van het dier uit klei voort te laten komen. Dieren observeren, de anatomie bestuderen en het innerlijke zien te pakken.

Het in eerste instantie een zijn met de klei zorgt ervoor, dat er uit mijn handen langzaam een dier ontstaat. Vaak dieren, die in het leven niet altijd tastbaar zijn. De koppen zijn in verhouding vaak nét iets groter en hebben een ietwat menselijke kijk. Dit resulteert in herkenning, vertedering, een glimlach en de behoefte tot aanraking. Ik werk vanuit mijn atelier aan huis, de beelden worden gestookt in eigen oven.

Ik maak ook dierfiguren in opdracht.

Technieken: Keramiek

Email: wilma@stichtingkubra.nl

Websites: http://www.wilmakeramiek.nl/

Telefoon: 06 – 38895119