P E R S B E R I C H T

Expositie Galerie KuBra presenteert: ‘Stedelijke Verbinding’

Vernissage zondag 8 april 15.00 uur

In Galerie KuBra, gelegen aan het Burgemeester Loeffplein 64 in ’s-Hertogenbosch, gaat op 6 april de nieuwe expositie ‘Stedelijke Verbinding’ van start met op zondag 8 april om 15.00 uur de feestelijke vernissage. De bezoekers weten steeds vaker de weg te vinden naar de voetgangerspassage van parkeergarage De Tolbrug, waar kunst en ambachten steeds meer toegankelijk zijn voor het publiek. De expositie loopt van 6 april t/m 6 mei 2018.

4 Kunstenaars uit Brabant, Noëlla Pirard(’s-Hertogenbosch), Vicky van der Plas(Vught), Eric Swart (‘s-Hertogenbosch) en Ineke Poldervaart(Drunen) leggen de verbinding tussen waarnemingen en fantasieën van wereldsteden en de beleving daarvan. Ze uiten dat middels aquarellen, lino’s, glasfusing, acrylschilderijen, digitale architectuurkunst en sculpturen van ijzer, spons, hout en was.

Iedere maand zijn er wisselende exposities, steeds voor periodes van vijf weken, waar iedere keer weer een afwisselend en verrassend deel van KuBra zich zal presenteren aan ‘s-Hertogenbosch, Brabant en ver daarbuiten. De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars, vrije toegang. U bent van harte welkom!

De Kunstenaars:

Noëlla Pirard, bouwt haar schilderijen, aquarellen en linosneden op met herinneringen van reizen, waarnemingen en fantasieën, op zoek naar een mooiere of dromerige wereld. Veel van haar werk is onder invloed van oude beschavingen, vaak met symbolische tekens.

Vicky van der Plas, doet haar inspiratie op al wandelend door steden, dorpen en het buitengebied. Ze voelt de verbinding en verbondenheid. Dit komt tot uiting in haar installaties van glas (glasfusing van opalen)

Eric Swart, portretteert een van de meest bijzondere kunstvormen van de wereld, architectuur en design. Hij bezoekt wereldsteden waar de gebouwen op zijn netvlies worden geprojecteerd, een emotioneel proces.

Zoals tekenen met potlood op papier, tekent Eric met een architectuurprogramma op de computer wereldse steden.

Ineke Poldervaart, maakt gebruik van diverse materialen, zoals o.a. ijzer, spons, hout en was. De unieke werkstukken verbinden de schoonheid van de natuur aan de steden.

Door de eigen galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij bemensen de exposities en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Daarnaast zullen er door de kunstenaars workshops en lezingen gehouden gaan worden.

De tijdelijke expositieruimte aan het Burgemeester Loeffplein, onderdeel van winkelcentrum De Arena, gelegen in de passage van parkeergarage Tolbrug, is mede mogelijk gemaakt door VOLOP Den Bosch, BNP, Gaphh Leegstandsbeheer en de eigenaar Aberdeen.

Door de samenwerking van deze partijen, kunstenaars en ambachtslieden houden we de Kunst in Brabant en ‘s-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen

Openingstijden

6 april t/m 6 mei 2018

opening zondag 8 april 2018

Open donderdag t/ zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak