Expositie Natuurlijk

P E R S B E R I C H T

 

Expositie Galerie KuBra presenteert: ‘Natuurlijk’

Vernissage zaterdag 24 februari 15.00 uur

 

In Galerie KuBra, gelegen aan het Burgemeester Loeffplein 64 in ’s-Hertogenbosch, gaat op 23 februari de nieuwe expositie ‘Natuurlijk’ van start met op zaterdag 24 februari om 15.00 uur de feestelijke vernissage. De bezoekers weten steeds vaker de weg te vinden naar de voetgangerspassage van parkeergarage De Tolbrug, waar kunst en ambachten steeds meer toegankelijk zijn voor het publiek. De expositie loopt van 23 februari t/m 1 april 2018.

5 Kunstenaars uit Brabant, Gerda Kunst(Sint Michielsgestel)Tineke Holm(Haaren), Marian Vergouwen (Etten-Leur) en Elena Kukuy en Ali Khalil(Heeswijk) laten hun kijk op de natuur zien in al haar facetten middels aquarellen, olieverfschilderijen, lijnetsen, keramiek en sculpturen van hout, leer, veren en schedels.

Iedere maand zijn er wisselende exposities, steeds voor periodes van vijf weken, waar iedere keer weer een afwisselend en verrassend deel van KuBra zich zal presenteren aan ‘s-Hertogenbosch, Brabant en ver daarbuiten. De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars, vrije toegang.
U bent van harte welkom!

De Kunstenaars:

Gerda Kunst, voegt het stoffelijke en onstoffelijke samen tot zinnebeeld, tastbaar en abstract. Het gebruik van schedeltjes, botjes, ruwe edelsteentjes, oud hout, vogelveren, leer, verwrongen stukken ijzer of door de zee uitgebeten materialen heeft niets sombers, integendeel, het zijn verwijzingen naar gewezen bestaan.

Tineke Holm toont in haar realistische keramische beelden en in haar olieverfschilderijen de liefde voor de dieren en de natuur.

Het werk van Marian Vergouwen bestaat uit etsen in zwart-wit met veel detail van vogels met als specialisme uilen. Haar fascinatie voor vogels en haar passie voor het ambachtelijke vak etsen zijn voor Marian de perfecte combinatie.

De internationale kunstenaars Ali Khalil en Elena Kukuy, man en vrouw, beide gevlucht uit Syrië. Samen pakken ze het kunstenaarschap weer op in Nederland. Elena laat door het eigenzinnige felle kleurgebruik in haar aquarellen de natuur en de dieren tot leven komen. De getoonde realistische natuurlandschappen in olieverf van Ali worden geleid door zijn unieke kleurenpallet en vertellen naast de esthetische waarde ook een eigen verhaal.

Door de eigen galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij bemensen de exposities en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Daarnaast zullen er door de kunstenaars workshops en lezingen gehouden gaan worden.

De tijdelijke expositieruimte aan het Burgemeester Loeffplein, onderdeel van winkelcentrum De Arena, gelegen in de passage van parkeergarage Tolbrug, is mede mogelijk gemaakt door VOLOP Den Bosch, BNP, Gaphh Leegstandsbeheer en de eigenaar Aberdeen.

Door de samenwerking van deze partijen, kunstenaars en ambachtslieden houden we de Kunst in Brabant en ‘s-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!

Galerie KuBra
Burgemeester Loeffplein 64
5211 RX ‘s-Hertogenbosch

info@stichtingkubra.nl 

www.stichtingkubra.nl

www.brabantsekunstenaars.exto.nl

Telefoon 06-38895119/ Wilma de Turck

Natuurlijk Expositie

Openingstijden

23 februari t/m 1 april 2018

Opening zaterdag 24 februari 15.00 uur

Open donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur 

Of op afspraak

Foto's Gerard Monté