Stichting KuBra voor 6e jaar in Kasteel Ravenhof, te Stabroek met de expositie “Grensoverschrijdend” van 5 tot en met 13 augustus 2017

 
Het Kasteel Ravenhof, in het Belgische Stabroek net over de grens, wordt wederom verrijkt met een boeiende tentoonstelling door KuBra, Kunstenaars uit Brabant(NL), in samenwerking met I.K.I.M. vzw.
Voor het zesde jaar keren deze keer 7 Brabantse Kunstenaars terug en vullen van 5 tot en met 13 augustus de zalen van dit paleisachtige gebouw met olieverfschilderijen op paneel, mixed-media schilderijen met o.a. leer, schilderijen op molenzeil, houtsneden, pentekeningen en bronzen sculpturen onder de titel ‘Grensoverschrijdend’. De expositie wordt zaterdag 5 augustus om 14.00 uur feestelijk geopend door de burgemeester van Stabroek, de heer Rik Frans.

Zeven hedendaagse kunstenaars tonen werk dat grenzen vervaagd. De werken van de kunstenaars Marion van Bergen, Mirjam Hopman, Bets van Boxel, Antoinette Cremers, Simone Grootveld, Peet Quintus en curator Marian Govers-Jilesen zorgen samen voor een boeiende expositie.
Opvallend is het sobere pallet dat gebruikt is, u kunt dit allemaal rustig tot u nemen tijdens de expositie in het Kasteel in een prachtige lommerrijke omgeving.

Kasteel Ravenhof, Oudbroek 2 te B-2940 Stabroek. Expositie loopt van 5 tot en met 13 augustus 2017 en is alle dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door onze kunstenaars. Meer info op www.stichtingkubra.nl Vrije toegang. U bent van harte welkom.
Op doek, paneel of papier; mensen, natuur, dingen van alledag, beweging, dansers, theater of
Stichting KuBra
KuBra (Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Inmiddels hebben 125 Brabantse kunstenaars zich aangesloten. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Ook wil KuBra een podium bieden voor haar leden. Dit werd de afgelopen jaren steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België.

In ’s-Hertogenbosch hebben zij een thuishaven gevonden van waaruit het netwerk verder uitgebreid wordt en KuBra een goede naamsbekendheid opbouwt, binnen én buiten Brabant.

Kasteel Ravenhof
Oudbroek 2- B-2940 Stabroek

Stichting KuBra:
Website: www.stichtingKuBra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl
E-mail: info@stichtingKuBra.nl
Secretariaat wilma@stichtingKuBra.nl
Telefoon 06-38895119 (Wilma de Turck)
Opening zaterdag 5 augustus om 14.00 uur
Openingstijden: 5 tot en met 13 augustus, alle dagen geopend van 12.00 – 17.00 uur