Frêle buigend met de wind ‘n einder in zicht houden

(FOTO)GRAFISCH WERK EN POËZIE
Actief in de werelden van de grafiek, fotografie en poezie verbind ik meer dan eens woord en beeld met elkaar. Zo geef ik vorm en inhoud aan observaties van het leven. Zo geef ik uiting aan waar hart en hoofd mee in de weer zijn. Steeds vaker tracht ik beelden te creëren waar de kijker ‘in kan stappen’ en een eigen verhaal kan beleven. Ik werk graag in langdurende projecten.
Een deel van mijn werk in de afgelopen jaren heeft geleid tot een expositie en/of een boekuitgave.

Vanaf 2009 ben ik fulltime actief als fotograaf en schrijver. In de basis ben ik op dit gebied autodidact. In de jaren 2009-2012 heb ik mij verder ontwikkeld door de lessen Fotografie van Paul Veltman bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven.
In de loop van de jaren daarna volgde ik diverse workshops zoals bij Jan Dijkshoorn, fotograaf (2010), Paul Veltman, fotograaf (2010 en 2013) en Govert Janssen, art director/grafisch ontwerper (2013 en 2014).

Medio 2015 ontstaat het verlangen om grafisch werk te maken, al dan niet in combinatie met fotografische beelden. Vanaf 2017 volg ik de lessen Vrije Grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B)

Naast mijn individuele artistieke werk ben ik vanaf de oprichting in 2011 actief bij Collectief in BEELD. Een viertal fotografen die zonder winstoogmerk projecten uitvoeren in de wereld van de kunst, de zorg, welzijn en onderwijs

Jef Hendriks – beeldenpoezie@gmail.comwww.jef-hendriks.kunstinzicht.nl  – http://www.collectiefinbeeld.nl

uit de serie ‘stilte dromen’ – verlangen II