Zeepaardjes

Keramiek en Schilderkunst

Keramiek met een hart: De diverse stooktechnieken die ik gebruik zijn Raku, rookstoken en uiteraard het stoken van aardewerk op lage en hoge temperatuur. Bij de laatste techniek krijgen de werkstukken in eerste instantie een basis op een “lage” temperatuur van 1050ᵒC. Het creatieve proces is hierna nog lang niet voltooid want vervolgens wordt de glazuurlaag aangebracht en volgt een tweede stook op 1050ᵒC of 1250ᵒC. De glazuurlaag wordt nu één met het werkstuk, sterk en ondoordringbaar, Mijn werkstukken zijn opvallend gevarieerd. De beelden en schalen hebben de meest uiteenlopende, vaak buitenissige vormen. De werken kenmerken zich door een grote speelsheid. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vaak grillige oppervlaktes met veel detail. Ik maak graag gebruik van verschillende bijzondere en afwijkende materialen zoals kraaltjes, stukjes hout ,metaal of andere materialen om mijn werken op te sieren of meer accent mee te geven.

Schilderkunst vanuit mijn ziel: Voor ik begin te schilderen maak ik een ruwe schets met houtskool. Daarna worden de kleurschakeringen met olieverf aangebracht. Olieverf heeft vele voordelen, een daarvan is dat ze langzaam droogt zodat er steeds veranderingen in de voorstelling kunnen worden aangebracht. Olieverf is een verfsoort, een mengsel van pigment  in de vorm van een zeer fijn gekleurd poeder met  als bindmiddel  een plantaardige drogende olie, meestal lijnolie. Het is een zeer veelzijdige verfsoort, waarmee zowel dekkend als transparant gewerkt kan worden. De verf kan in dunne gladde lagen worden aangebracht, maar er kunnen ook sterke effecten bereikt worden als de verf met volume wordt verwerkt, zodat de verfstreken zichtbaar blijven. Een werkstuk blijft voor mij van het begin tot het einde een feest van kleurcombinaties

Website: www.anjaulijn.nl

Email: info@anjaulijn.nl

Telefoon: 0610201622