“Als mijn schilderijen al een verhaal te vertellen hebben, is het dát welk zij zelf op de aanschouwer ervan overbrengen. Zo zie ik “realisme’’, en daarom is mijn streven erop gericht om aspecten als schoonheid, sfeer en uitstraling zo treffend mogelijk te raken. Het alsmaar beter beheersen van het schildersambacht en dat toegepast op een breed scala aan onderwerpen zie ik blijvend als uitdaging. Het klassieke genre geniet mijn voorkeur alhoewel ik me ook wel eens laat verleiden tot iets moderns. Schoonheid en sfeer zie ik dagelijks om me heen, aan inspiratie geen gebrek. Stillevens, bloemen, portretten, dieren en overigen zijn de categoriën waarin ik mijn werk onderverdeel”.

Jan Teunissen, is geboren (1949) in Veldhoven, woont en werkt in het eveneens in Noord-Brabant gelegen Best. Aanvankelijk volgde hij een technische opleiding en studeerde later af als bedrijfskundig ingenieur. Vanaf 1983 heeft hij zich bekwaamd in het ambacht van de realistische schilderkunst. Tot 2002 deed hij dat naast een baan in het bedrijfsleven om zich daarna volledig op het schilderen te richten. Het bij voortduring experimenteren met materialen middelen en onderwerpen, het bestuderen van menig schilderij en het onderhouden van contacten met collega-schilders brachten hem de vaardigheid om op verantwoorde ambachtelijke wijze realistische schilderijen te kunnen maken. De werken van deze kunstenaar, of ambachtsman zoals hij zichzelf liever noemt, zijn geschilderd in olieverf op paneel en kenmerken zich vanwege een grote mate van realiteitszin en uitzonderlijke kwaliteit, toegespitst op een breed scala aan onderwerpen.

Exposities: Zie voor lopende/aankomende exposities een van onderstaande websites.

Voorbije exposities:

 • Affordable Art Fair Utrecht
 • Galllery Fransastic Utrecht
 • PAN Amsterdam
 • Kunst, Antiek & Designbeurs Rosmalen
 • Aviskar 2012 Calcutta India
 • De Flierefluiter Hilvarenbeek (NBr.)
 • Impressive Feelsgood Herwen (Gld)
 • Museum De Vier Quartieren Oirschot (NBr.)
 • Galerie Het Oude Raadhuis Warmond (ZH)
 • Galerie Ada Stel Workum (Fr)
 • Galerie Rhoda Giethoorn (NH)
 • Het Oude Raadhuis Beek&Donk (NBr.)
 • Kunstgalerie Oog voor Natuur Opheusden (Gld)
 • Galerie Visker Etten-Leur (NBr.)
 • Kunstevent Ahoy Rotterdam (ZH)
 • Streekmuseum De Acht Zaligheden Eersel (NBr.)
 • Kunstevenement Ootmarsum (Ov)
 • Natuurhistorisch Museum Asten (NBr.)

Technieken: Klassiek realistische schilderijen in olieverf op paneel. Stillevens, bloemen, dieren, portretten en overige.

Email: jcgteunissen@gmail.com

Websites: http://www.janteunissen.com/

Telefoon: 0499 – 395431 en 06 – 31338881