KUBRA-ART PRESENTEERT: ‘KUNSTKERST IN ROSMALEN’ 10 t/m 27-12-2020

→ Route langs Brabantse kunst in de kerstetalages centrum Rosmalen

Om de stadskern van Rosmalen nieuw leven in te blazen, de bewoners rond de Kerst samen te brengen en te motiveren om op verantwoorde wijze samen kunst te ervaren, te maken en te ondergaan, meer bezoekers naar Rosmalen te trekken en de kunstenaars zichtbaar te laten zijn gaat stichting KuBra het project ‘KunstKerst in Rosmalen’ uitvoeren.

In navolging op de succesvolle invulling van etalages van leegstaande panden en de ‘Alternatieve Kunstroute’ gaat stichting KuBra verder.
In de kerst-etalages van de winkels en horecagelegenheden in het centrum van Rosmalen worden kunstwerken geplaatst met de verwijzing naar het thuishonk, de galerie van KuBra. Een route langs alle etalages, in deze tijd de meest veilige manier om het doel te bereiken. De winkels en horecagelegenheden komen zo ook op speelse wijze meer onder de aandacht.

In de galerie worden gedurende de periode van 10 t/m 24 december op gezette tijden workshops voor volwassenen en kinderen gegeven, gerelateerd aan Kerstmis. Vooraf kunnen mensen zich inschrijven.
naar de workshops, lees meer………
Naast de kunstenaars worden ook bewoners gemotiveerd om mee te helpen.
We houden rekening met de dan geldende RIVM maatregelen.

→ Het Doel

Het evenement is in de aanloop naar Kerst een laagdrempelig, sociaal, cultureel samengaan van kunstenaars, Retail, horeca, de bewoners van Rosmalen en het publiek.
– Op een voor dit moment gepaste, veilige manier kunstenaars, inwoners van Rosmalen, winkeliers en bezoekers weer verbinden en meer saamhorigheid creëren, zeker nu in de Kersttijd.
– Rosmalen-centrum, behorende bij de gemeente ’s-Hertogenbosch meer bekend laten worden als vast onderdeel van Cultuurstad van het Zuiden.
– De leefbaarheid en de gang naar het centrum wordt op een aantrekkelijke laagdrempelige wijze gestimuleerd.
– Door de goede PR vanuit stichting KuBra komen er bezoekers uit de hele provincie naar de etalages kijken, waardoor de retail/horeca ook aandacht krijgt.
– Kunst van regionale en Brabantse kunstenaars onder de aandacht te brengen op een laagdrempelige manier aan een groot publiek
– De inwoners aanzetten tot het zelf toepassen van kunst en hierover kunnen communiceren in het thuishonk van stichting KuBra.

In de KuBra-Art Galerie Achter de Driesprong 9 zijn vanaf 10 december routes af te halen.

Informatie:

De route: van 10 t/m 27 december 2020

  • Openingstijden KuBra-Art Galerie:
  • woensdag t/m zaterdag 12 tot 16.30 uur
  • zondag 13 tot 16 uur

Meer info: stichtingkubra@gmail.com

Tel. 06-38895119 Wilma

Ga naar ROUTEKAART

mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente ‘s-Hertogenbosch cultuur / Wijkraad Rosmalen

De BosscheWinter


Onderdeel Postcodeloterij


Hermes Regionaal

→ Routekaart Brabantse kunst kerstetalages centrum Rosmalen