Grafiek2019

Galerie KuBra-Art presenteert: ‘Grafiek in Uitdrukking’

Galerie KuBra-Art en Grafiekgalerie Ietsmooisaandemuur.nl aan het Burgemeester Loeffplein 64/67 in het centrum van ‘s-Hertogenbosch nemen met grafiekexposities en meerdere activiteiten deel aan de landelijke Grafiekmanifestatie, ‘Grafiek2019’ (https://grafiek2019.nl/ ) van 7 september t/m 27 oktober 2019.

PERSBERICHT

Galerie KuBra-Art en Grafiekgalerie Ietsmooisaandemuur.nl/Zeefdrukatelier Kurtface presenteren: ‘Grafiek in Uitdrukking’, aan en om het Burgmeester Loeffplein 64/68 in ’s-Hertogenbosch van 7 september t/m 27 oktober 2019.

Een manifestatie waar jonge ontwerpers, ervaren grafici en publiek elkaar ontmoeten in een open drukgang.

‘Grafiek in Uitdrukking’ komt voort en sluit aan op de landelijke manifestatie Grafiek2019, een jaarlijks terugkerend grafiekevenement van stichting Grafein.
Op zaterdag 14 september 2019 om 12.00 uur wordt de manifestatie ‘Grafiek in Uitdrukking’ in en om galerie KuBra-Art aan het Burgemeester Loeffplein 64 tot 68 in ’s-Hertogenbosch officieel geopend. Een feestelijke middag; grafieksalon, etalage-expo, demo’s, live-printing, muziek van DJ Nikki Nordmann en Emiel Bootsma, de Bossche dichter/voordrachtskunstenaar, zal de manifestatie geheel op eigen wijze openen! 30 Grafische kunstenaars vanuit het hele land staan paraat. Jonge, net afgestudeerde ontwerpers van AKV/St. Joost en HKU en ervaren grafici slaan de handen ineen om aan te tonen dat hun passie een volwaardige kunstvorm is, hip, eigentijds en verbindend! Oude en nieuwe technieken……jong en oud wordt met elkaar verbonden. Meekijken over de schouder van de kunstenaar én meedoen aan de verschillende drukpersen!

In galerie KuBra-Art en Grafiekgalerie Ietsmooisaandemuur.nl een Grafieksalon en een Grafiekwinkel, een 24 meter lange etalage met veel kunst en activiteiten in de voetgangerspassage van parkeergarage Tolbrug alles aan het Burgemeester Loeffplein in ’s-Hertogenbosch!
Doorlopend live-printing, demo’s en workshops in allerlei grafiektechnieken.

Gedurende de gehele periode vanaf 14 september t/m 27 oktober 2019 worden op iedere zaterdag vanaf 13.00 uur grafische demonstraties(live-printing) en workshops aangeboden en zijn er kunstenaars aanwezig.
In het weekend van 5 en 6 oktober wordt in de voetgangerspassage een Grafiekmarkt gerealiseerd.
Voor actuele activiteiten zie: www.stichtingkubra.nl.

Tijdens de openingsdagen is het mogelijk om deel te nemen aan de loterij, waarvoor een kleurenets van kunstenares Ries Kleijnen beschikbaar is gesteld. De trekking is op zondag 27 oktober om 16.00 uur.

Wat is er te zien? Alle vormen van grafiek; o.a. diepdruk (ets, droge naald, tyobo) hoogdruk (lino, houtdruk), doordruk (zeefdruk en Risodruk), vlakdruk (litho, steendruk en Monotype ) op o.a. papier en textiel. Op gezette tijden worden workshops gegeven over etsen, lino’s en zeefdrukken tot zelf inkten maken. De actuele workshops zijn te vinden op de website.

Met de volgende nationale kunstenaars: Addy Graafmans-Jansen, Aiden Wong, Chika Ito, Diana van Oort, Ineke van Engelen, Eva Halfers, Gertje Roosen, Gus Moystad, Henrik Hey, Jan Henkel, Jiri Buunk, Kevin Timmerman, Marian Appeldoorn, Marion van Bergen, Marloes Kroeze, Menno Heijstek, Nienke van Duuren, Noëlla Pirard, Petra Tolboom, Rolf Maas, Wim Habraken, Adri Frigge, Aura Op Den Camp , Jops Jacobs, Marie-Louise Hooymans, Ries Kleijnen en Tim van Iersel.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Burgemeester Loeffplein 64/68, 5211 RX ’s-Hertogenbosch, open van 7 september t/m 27 oktober van donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur, vrije toegang. Meer informatie en het actuele programma zie www.stichtingkubra.nl

Workshops Grafiek2019

7 september t/m 27 oktober 2019

grote vernissage en activiteiten zaterdag 14 september van 12.17 uur