Expositie Bewonder!

Expositie Bewonder!

P E R S B E R I C H T

KuBra presenteert: ‘Bewonder!’ Vernissage zondag 6 mei 15.30 uur
8 Brabantse Kunstenaars te gast bij SHE-Art Gallery Nuenen

In SHE-Art Gallery, gelegen aan De Huufkes 34 in het kunstdorp Nuenen, gaat op 5 mei de nieuwe expositie ‘KuBra presenteert: Bewonder!’ van start met op zondag 6 mei om 15.30 uur de feestelijke vernissage. In de sfeervolle, inspirerende galerie exposeren van 5 tot en met 20 mei, naast de vaste kunstenaars, 8 kunstenaars aangesloten bij stichting KuBra ‘Kunstenaars uit Brabant’.

Tijdens de expositie ‘Bewonder!’ tonen de kunstenaars beeldende fragmenten, als een soort van handleiding, bij een ontmoeting tussen de mens en het leven. Authentieke gedachtesprongen worden raakvlakken en vormen een tegenwicht tussen persoonlijke beleving en natuur. De getoonde werken hebben meditatieve kwaliteiten in zich met een uitstraling van een serene rust. Ze geven een inzicht in verschillende creatieve processen die op het eerste gezicht absurd en toevallig lijken. Door het spelen met perspectief en het zoeken naar grenzen, ontstaat er een spanningsveld tussen twee en driedimensionaliteit. Een soort van flirten tussen plaats, toeschouwer, beeld en de kunstenaar met zijn vormcreaties. Diversiteit die op een speelse wijze een uitdaging kan zijn om een natuurlijke kortstondige verbintenis aan te gaan.

In vogelvlucht: Annelies Schooneman(schilderijen, verstilde mystieke landschappen), Wil van Gemert(olieverfschilderijen, realistische stillevens), Hanneke Bollen(realistische schilderijen met een abstracte twist), Eduard Linders(olieverfschilderijen, Vlakkeland; beleving en beelden vanuit de polder), Paula Groote(gekleurde fluweelzachte keramische sculpturen), Anjo Brohm(glazen sieraden en abstracte, organische objecten) Franca Schuurmans(fascinerende keramische vrouwenbeelden) en Anne van den Heuvel(kleurrijke textiele kunstwerken met geluiddempende werking).

De expositie wordt zondag 6 mei om 15.30 uur geopend. Tijdens deze expositie is SHE-Art Gallery, De Huufkes 34, 5674TM Nuenen, geopend woensdag en vrijdag t/m zondag van 5 t/m 20 mei 2018. Openingstijden: woensdag 12 tot 17 uur, vrijdag van 14 tot 19 uur, zaterdag van 12 tot 17 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Op de zondagen is een van de kunstenaars aanwezig. www.sheartgallery.com

Stichting KuBra
www.stichtingkubra.nl
Het kunstenaars collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 135 deelnemers die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben onder andere als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België.

Locatie:
SHE-Art Gallery, De Huufkes 34, 5674TM Nuenen
Sheila Haasnoot
She@sheartgallery.com
www.sheartgallery.com

Stichting KuBra:
Website: www.stichtingkubra.nl / www.brabantsekunstenaars.exto.nl
E-mail: info@stichtingkubra.nl
Secretariaat wilma@stichtingkubra.nl
Telefoon 06-38895119 (Wilma de Turck)

Openingstijden

Vernissage: zondag 6 mei 15.30 uur
Openingstijden: 5 t/m 20 mei 2018
woensdag 12 tot 17 uur, vrijdag van 14 tot 19 uur, zaterdag van 12 tot 17 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Of op afspraak

 

86 entries
0 comments

Op Zondag 22 april van 13 tot 17 uur tijdens de expositie Expositie KuBra-Art Geldrop 'Kleur-Kracht' aan de Molenstraat 2 te Geldrop zijn de kunstenaars Truus de Wijs en Bea Key aanwezig en vertellen over hun werk. Ook werk te zien van Ellen Voets, @Hannah van der Wey, Anjo Brohm, Martine Van Noort en Leny De Vos van Erp. I.s.m. Galerie De Ruimte. Galerie ook geopend vrijdag en zaterdag van 14 tot 17 uur. Meer info:www.stichtingkubra.nl MooiGeldropMierlo. Foto's met dank aan Rob Biesters ... Meer...Minder...

3 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zaterdag 21 april van 13 tot 17 uur is tijdens de Expositie Galerie KuBra 'Stedelijke Verbinding' aan het Burgmeester Loeffplein 64 in 's-Hertogenbosch, kunstenares Noëlla Pirard aanwezig en vertelt over haar werk. Op zondag 22 april is Vicky van der Plas, (By Vic glaskunst) aanwezig. Ook werk van de kunstenaars Eric Swart en Ineke Varenhout-Poldervaart. Donderdag t/m zondag open van 13 tot 17 uur. Meer info: www.stichtingkubra.nl. VOLOP Den Bosch, Winkelcentrum Arena Den Bosch, Bezoek Den Bosch ... Meer...Minder...

4 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zaterdag 14 april van 13 tot 17 uur is tijdens de Expositie Galerie KuBra 'Stedelijke Verbinding' aan het Burgmeester Loeffplein 64 in 's-Hertogenbosch, de kunstenaar Eric Swart aanwezig en vertelt over zijn werk. Op zondag 15 april is Ineke Varenhout-Poldervaart aanwezig. Ook werk van de kunstenaars Vicky van der Plas en Noëlla Pirard. Meer info: www.stichtingkubra.nl. Winkelcentrum Arena Den Bosch VOLOP Den Bosch Bezoek Den Bosch ... Meer...Minder...

1 week ago  ·  

Bekijk op Facebook

Sneak preview: Expositie KuBra-Art Geldrop 'Kleur-Kracht', Molenstraat 2 - Geldrop. Zondag 15 april 15.00 uur vernissage - hapje - drankje - Kleurrijke Braziliaanse muziek van Duo 'Vai Passar'- vrije toegang - vrij parkeren. Welkom!
Met de Brabantse kunstenaars Anjo Brohm, Ellen Voets, Hannah van der Wey, Martine Van Noort, Truus de Wijs, Leny De Vos van Erp en Bea Key. Met dank aan Sigrid Rhemrev van Galerie De Ruimte. MooiGeldropMierlo Meer info: www.stichtingkubra.nl
... Meer...Minder...

1 week ago  ·  

Bekijk op Facebook

Zondag 8 april om 15.00 uur de vernissage van de Expositie Galerie KuBra 'Stedelijke Verbinding'. Hapje, drankje, toegang gratis. De kunstenaars Ineke Varenhout-Poldervaart, Eric Swart, Vicky van der Plas en Noëlla Pirard zijn aanwezig en vertellen over hun werk. Welkom! Winkelcentrum Arena Den Bosch, Bezoek Den Bosch Indebuurt Den Bosch ... Meer...Minder...

2 weeks ago  ·  

Bekijk op Facebook