Tekst volgt.

https://chrishendriks.nl

chrishndrks@hotmail.com

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Geboren in 1937 in Eindhoven. Ik was leraar in het technisch onderwijs en ben vanaf 1993 fulltime werkzaam aan mijn artistieke ontwikkeling.

In de vroege jaren tachtig heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt. Dat doe ik nog steeds, met een voorkeur voor portret en model. Het riep mijn belangstelling op voor een volgende stap: het driedimensionale werk, het model- en kopboetseren.

Met een zelfgemaakte zeilboot heeft ons gezin tientallen jaren de vakanties varend doorgebracht. Met als gevolg getekende en geschilderde havengezichten, later de zeefdrukken op zeekaarten en vooral ook ruimtelijk werk zoals scheepswrakken, steigers, hutjes e.d.

 Naar aanleiding van het bouwen-met-strips van de wrakken ontwikkelde zich een nieuwe richting. Het vormgeven door middel van netwerk of raster, wat ik graag gebruik bij mijn geometrische objecten. 

De laatste tijd maak ik met plezier zijsprongen naar absurditeiten, zg folies.

De uiteenlopende vormen van mijn werk inspireren elkaar. Het gelijktijdig werken aan verschillende objecten en met diverse materialen geeft een verfrissende afwisseling.

Het is een uitdaging om de uiterste mogelijkheden van het materiaal te onderzoeken, om tot de grenzen van het haalbare te gaan.

Alle getoonde werken zijn unica.

Chris Hendriks