13 oktober tot 12 november 2017 Galerie KuBra

    

Galerie KuBra presenteert: ‘Verborgen Emoties’

Zondag 15 oktober vernissage 15.00 uur

Foto’s Gerard Monté……

In Galerie KuBra, gelegen aan het Burgemeester Loeffplein 64 in ’s-Hertogenbosch, gaat op 13 oktober de nieuwe expositie ‘Verborgen Emoties’ van start met op zondag 15 oktober om 15.00 uur de feestelijke vernissage. De bezoekers weten steeds vaker de weg te vinden naar de voetgangerspassage van parkeergarage De Tolbrug, waar kunst en ambachten steeds meer toegankelijk zijn voor het publiek. De expositie loopt van 13 oktober tot 12 november 2017.

4 Kunstenaars uit Brabant Kim Verhoef(’s-Hertogenbosch), Mabel Mulder(Best), Marion Timmermans(Waalwijk) en Corrie Overweg(Valkenswaard) tonen hun verborgen emoties middels digitale schilderijen en foto’s, olieverfschilderijen, stenen en keramische sculpturen en beelden van gerecycled materiaal.

Iedere maand zijn er wisselende exposities, steeds voor periodes van vier weken, waar iedere keer weer een afwisselend en verrassend deel van KuBra zich zal presenteren aan ‘s-Hertogenbosch, Brabant en ver daarbuiten. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag en iedere 1ste zondag van de maand van 13 tot 17 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars, vrije toegang. U bent van harte welkom!

De Kunstenaars:

Marion Timmermans’ werk heeft een emotionele lading doordat zij haar eigen levenservaringen verwerkt in haar beelden. Vraagstukken als wat is nu waard om te bewaren en wat gebeurd er met de toekomst als wij op deze manier afval blijven produceren, zijn ook zaken die haar bezighouden en worden dan ook verwerkt in de uiteindelijke uitvoering van haar beelden.

Mabel Mulder zoekt bij het oproepen van emoties naar wat er onder de oppervlakte zit. Haar inspiratie is de natuur, waarin zoveel moois in stilte gewoon ‘aanwezig’ is. Dan komen de diepere emoties naar boven, altijd met thema’s als verbinding, kracht, trots, soms kwetsbaarheid, zelfstandigheid en vrijheid. De beelden ontstaan in haar handen, gedurende een lang proces van hakken, vijlen en polijsten.

Corrie Overweg schildert het alledaagse; de mens in zijn eenvoud en arbeid. Kenmerkend wat een mens zo eigen maakt. Verwerkt in portret of een moment van het leven en alles wat daarmee samen hangt. Onschuld, troost, stilte, verdriet. Het samen zijn, inspanning, cultuur, strijd en prestatie, diepe emoties. Het werk is voor haar pas af als diegene wat hij ziet; het zien kan voelen en beleven.

Kim Verhoef is een fotograaf die zowel autonoom als documentair werk maakt. In haar autonome werk laat zij zich veelal leiden en inspireren door wat zich aandient in haar persoonlijke leven. Vaak start zij met het creëren van een beeld en tijdens het creatieproces wordt duidelijk wat de verborgen emotie is die bij het werk hoort.

Door de eigen galerie biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij bemensen de exposities en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Daarnaast zullen er door de kunstenaars workshops en lezingen gehouden gaan worden.

De tijdelijke expositieruimte aan het Burgemeester Loeffplein, onderdeel van winkelcentrum De Arena, gelegen in de passage van parkeergarage Tolbrug, is mede mogelijk gemaakt door VOLOP Den Bosch, BNP, Gaphh Leegstandsbeheer en de eigenaar Aberdeen.

Door de samenwerking van deze partijen, kunstenaars en ambachtslieden houden we de Kunst in Brabant en ‘s-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!

76 entries
0 comments

Nog enkele plaatsen beschikbaar! ... Meer...Minder...

Workshop ‘glaskunst’ in Galerie De Ruimte, Geldrop 19 april van 10:00 tot en met 15:00 Een bijzondere workshop waarbij je leert prachtige glaskralen te maken om hier vervolgens een mooi sieraad me...

2 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Onder vakkundige begeleiding van glaskunstenares Anjo Brohm werkt ieder aan een eigen brander. Zelfs in relatief korte tijd kom je tot al een verrassend resultaat in de vorm van een serie zelfgemaakte kralen van Venetiaans glas (Pandorra stijl) waarmee je zelf je sieraad (collier, hanger) kunt samenstellen.
... Meer...Minder...

Workshop 'glaskunst'

april 19, 2018, 10:00am - april 19, 2018, 8:00am

Een bijzondere workshop waarbij u leert prachtige glaskralen te maken om hier vervolgens een mooi sieraad mee te creëren. MEER INFO:https://galeriederuimte.nl/event/workshop-glaskunst/

5 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zondag 18 maart van 13 tot 17 uur tijdens de expositie KuBra-Art Geldrop presenteert: 'Portret in Portret' zijn de kunstenaars Robert Munning en Jeanette van Dun aanwezig en vertellen over hun werk. Ook werk te zien van Marion Timmermans, Patries Landwehr, Diana van Oort en An Brzoskowski. i.s.m. Galerie De Ruimte Meer info: www.stichtingkubra.nl MooiGeldropMierlo. ... Meer...Minder...

5 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zaterdag 17 maart is kunstenares Marian Vergouwen aanwezig en op zondag 18 maart Tineke Holm aanwezig tijdens de expositie Galerie KuBra presenteert:'Natuurlijk' in 's-Hertogenbosch en vertellen over hun werk. Open van 13 tot 17 uur. Ook werk te zien van Ali Khalil, Elena Kukuy en Gerda Kunst. Meer info: www.stichtingkubra.nl Winkelcentrum Arena Den Bosch, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, VOLOP Den Bosch. ... Meer...Minder...

6 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart van 14 tot 17 uur tijdens de Expositie KuBra presenteert: Symbiose zijn de kunstenaars Ruth van de Pol (zaterdag), Ellen Voets (zondag) en Loes Watchman(zondag) aanwezig en vertellen over hun werk. Meer info: www.stichtingkubra.nl Mooi Laarbeek ... Meer...Minder...

6 days ago  ·  

Bekijk op Facebook