24 juni t/m 9 juli 2017 Verdieping Moergestel

 

 

Tentoonstelling KuBra presenteert: ‘Kleurkracht’ van 24 juni t/m 9 juli 2017

Galerie de Verdieping – Moergestel

Op zaterdag 24 juni om 14.00 uur vindt in galerie De Verdieping in Moergestel de feestelijke vernissage plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Kleurkracht’ en wordt omlijst door muziek van singer-songwriter Robert Munning. Een krachtige groepsexpositie door eigenzinnige Brabantse Kunstenaars die zijn aangesloten bij stichting KuBra. De expositie loopt van 24 juni t/m 9 juli 2017

Het kunstenaars collectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 125 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België

‘Kleurkracht’ is een gevarieerde expositie met schilderijen en sculpturen van 12 Brabantse kunstenaars. Mens, natuur en kleur, zijn de overkoepelende thema’s, uitgebeeld in diverse stijlen. Zo zijn er realistische stillevens te bewonderen, maar ook mixed media en abstracte schilderijen, zeefdrukken, en originele beelden. Kortom de moeite van het bezichtigen waard! Wil van Gemert(Vught), Marlene van Alphen(Etten-Leur), Melanie van der Heijden(’s-Hertogenbosch), Petra Verlooij(Etten-Leur), Robert Munning(Riel), Greetje Oldewarris(Baarle), Diana van Oort(’s-Hertogenbosch), Karen Pelckmans(Haaren), Patrice Vermeer(Vught), Tineke van Laarhoven(Gilze), Kim Verhoef(’s-Hertogenbosch) en curator Carla van Gisbergen(Hilvarenbeek) vormen samen de tentoonstelling ‘Kleurkracht’.

De kracht van deze expositie bestaat daar uit dat de Brabantse kunstenaars stuk voor stuk een eigen kijk, droomwereld en/of belevenis hebben gehad ten tijde van het scheppen van het object. De werken zijn niet toevallig tot stand gekomen; het zijn allemaal iconen die een aparte kijk op onze huidige samenleving verbeelden.

Galerie de Verdieping, Industrieweg 16, 5066 XJ te Moergestel. Expositie loopt van 24 juni t/m 9 juli 2017 en is in de weekenden te bezoeken, zaterdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door enkele kunstenaars. Toegang gratis.

76 entries
0 comments

Nog enkele plaatsen beschikbaar! ... Meer...Minder...

Workshop ‘glaskunst’ in Galerie De Ruimte, Geldrop 19 april van 10:00 tot en met 15:00 Een bijzondere workshop waarbij je leert prachtige glaskralen te maken om hier vervolgens een mooi sieraad me...

2 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Onder vakkundige begeleiding van glaskunstenares Anjo Brohm werkt ieder aan een eigen brander. Zelfs in relatief korte tijd kom je tot al een verrassend resultaat in de vorm van een serie zelfgemaakte kralen van Venetiaans glas (Pandorra stijl) waarmee je zelf je sieraad (collier, hanger) kunt samenstellen.
... Meer...Minder...

Workshop 'glaskunst'

april 19, 2018, 10:00am - april 19, 2018, 8:00am

Een bijzondere workshop waarbij u leert prachtige glaskralen te maken om hier vervolgens een mooi sieraad mee te creëren. MEER INFO:https://galeriederuimte.nl/event/workshop-glaskunst/

5 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zondag 18 maart van 13 tot 17 uur tijdens de expositie KuBra-Art Geldrop presenteert: 'Portret in Portret' zijn de kunstenaars Robert Munning en Jeanette van Dun aanwezig en vertellen over hun werk. Ook werk te zien van Marion Timmermans, Patries Landwehr, Diana van Oort en An Brzoskowski. i.s.m. Galerie De Ruimte Meer info: www.stichtingkubra.nl MooiGeldropMierlo. ... Meer...Minder...

5 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zaterdag 17 maart is kunstenares Marian Vergouwen aanwezig en op zondag 18 maart Tineke Holm aanwezig tijdens de expositie Galerie KuBra presenteert:'Natuurlijk' in 's-Hertogenbosch en vertellen over hun werk. Open van 13 tot 17 uur. Ook werk te zien van Ali Khalil, Elena Kukuy en Gerda Kunst. Meer info: www.stichtingkubra.nl Winkelcentrum Arena Den Bosch, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, VOLOP Den Bosch. ... Meer...Minder...

6 days ago  ·  

Bekijk op Facebook

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart van 14 tot 17 uur tijdens de Expositie KuBra presenteert: Symbiose zijn de kunstenaars Ruth van de Pol (zaterdag), Ellen Voets (zondag) en Loes Watchman(zondag) aanwezig en vertellen over hun werk. Meer info: www.stichtingkubra.nl Mooi Laarbeek ... Meer...Minder...

6 days ago  ·  

Bekijk op Facebook