Brohm, Anjo

 

  

Glaskunst – fresco-schilderingen, vergulden en mozaïek, toegepaste kunst en interieurdecoratie

Anjo Brohm leerde in de praktijk haar ideeën vorm te geven. Door haar fascinatie voor kleur en structuur en organische vormen begon zij 30 jaar geleden met het ontwerpen van eigenzinnige stoffen voor kleding en interieur. De stap naar andere toegepaste kunsttechnieken zoals mozaïek, decoratie schilderwerken en vergulden was voor de hand liggend omdat ze daarin haar ideeën nog duidelijker kon vormgeven.

Uiteindelijk is GLAS blazen en versmelten, al dan niet in combinatie van eerdergenoemde disciplines hoofdzaak in haar werk.

Opleidingen en studies die Anjo door de jaren heen heeft gevolgd bij Meester glasblazers hebben Anjo de mogelijkheid gegeven om veel verschillende toepassingen in glas te realiseren.

Anjo maakt sieraden en objecten van glas waarbij zij steeds op zoek is naar de combinatie van verschillende disciplines. Zoals in haar objecten de combinatie van glas met frescoschilderwerk.

Bij het Venice European (Centre for proffessions of the conservation) of Archtectural Heritage in Venetië volgde Anjo een professionele technische opleiding in de traditionele fresco technieken.

Glas, Fresco mozaïek en oude schilder/decoratie technieken zijn oeroude kunstvormen, het vinden van een eigen en actuele expressie hiermee is haar uitdaging.

Opdrachten verwezenlijkt zoals daar zijn onder andere:

  • Glassieraden: In opdracht, vrije ontwerpen of in overleg met opdrachtgever.
  • Fresco: Bewerking wanden particulieren en zelfstandig werk.
  • Vergulde: Vitrines bij van Juwelier Pertijs te Breda. Koepel 15 mtr. Doorsnee hoofdkantoor Sting winkelketen. Lijsten enz.
  • Mozaïek: Sporthal Sint Oedenrode en vele interieuropdrachten (keukenwanden, kunstpanelen, tafels voor binnen en buiten) voor particulieren.

Anjo geeft les en workshops in diverse vormen voor groepen/bedrijven/teambuilding.

Disciplines: Glas, mozaïek, schilderen

 

Websites: www.atelierdemuze.nl / www.anjobrohm.nl / www.anjobrohm.eu

Email: info@anjobrohm.eu

Telefoon: 06 – 47660051

1 entry
0 comments