30-04 13.00-17.00 uur Kunstkijkdag/demonstratie

  • – Kunstkijkdag
  • – demonstatie
  • – rondleidingen
  • – ontmoet de kunstenaar
  • – openstelling Kunstwinkel
6 entries
0 comments

Zaterdag 25 november van 13 tot 17 uur in galerie KuBra: kunstenaar Jef Hendriks. ... Meer...Minder...

A.s. zaterdag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur is tijdens de expositie ‘Water naar de Zee’ in galerie KuBra kunstenaar Jef Hendriks aanwezig en vertelt over zijn werk. Meer informatie : www.sti...

Bekijk op Facebook

A.s. zaterdag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur is tijdens de expositie ‘Water naar de Zee’ in galerie KuBra kunstenaar Jef Hendriks aanwezig en vertelt over zijn werk.
Meer informatie : www.stichtingkubra.nl

UITGELICHT: Jef Hendriks (Helmond)
Verhalen van de Zee
In de afgelopen jaren heeft Jef veel ‘groot’ landschappelijk werk - veelal in de vorm van een serie - gemaakt waarmee hij belevingen probeert over te brengen. Deze serie ‘Verhalen van de Zee’ vormt daarop een eerste uitzondering.
Met een achttal kleine miniaturen ondersteund met een gedicht vertelt hij verhalen die de zee hem heeft gebracht. De serie is
opgetekend op het strand van Conche des Baleines op Île de Ré (FR). Deze werkjes vormen gezamenlijk één serie en zijn als digitale grafiek het begin van een nieuwe weg in verbeelding middels grafisch werk.

Jef was bijna veertig jaar werkzaam in de wereld van de hulp- en dienstverlening. Vanaf 2009 is hij fulltime actief als fotograaf en schrijver. In de basis is hij op dit gebied autodidact. In de jaren 2009-2012 ontwikkelt hij zich verder bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. In de loop van de jaren daarna volgt hij diverse workshops op het gebied van fotografie, design en grafische vormgeving. Vanaf 2017 volgt hij de lessen Vrije Grafiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B).
Als fotograaf en schrijver verbindt hij meer dan eens woord en beeld met elkaar. Zo geeft hij vorm en inhoud aan observaties van het leven. Zo geeft hij uiting aan waar hart en hoofd mee in de weer zijn. Steeds vaker tracht hij beelden te creëren waar de kijker 'in kan stappen' en een eigen verhaal kan beleven. Een deel van zijn werk in de afgelopen jaren heeft geleid tot een expositie en/of een boekuitgave. Naast zijn individuele artistieke werk is hij actief bij Collectief in BEELD.
Meer informatie over Jef is te vinden op zijn site: www.jef-hendriks.kunstinzicht.nl

Galerie KuBra
Burgemeester Loeffplein 64
(voetgangerspassage parkeergarage Tolbrug)
5211RX ‘s-Hertogenbosch
www.stichtingkubra.nl
Bezoek Den Bosch Winkelcentrum Arena Den Bosch
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

Galerie KuBra presenteert: ’Wintersalon’ van 20 december t/m 20 januari 2018

In Galerie KuBra gaat op woensdag 20 december de ‘Wintersalon’ van start, een overzichtstentoonstelling in salonopstelling met 35 Brabantse kunstenaars. Tijdens de Kerstfair zijn veel kunstenaars aanwezig en vertellen over hun werk. De expositie loopt tot 20 januari 2018.

De kerstdagen zijn een mooie gelegenheid om de handen ineen te slaan en om de eerste aanzet te geven tot een levendige sociaal/culture invulling van de passage in de oude wijk De Pijp. Op 20 december om 11.00 uur start ook de Kerstfair. 5 Dagen lang staat de overdekte voetgangerspassage aan het Burgemeester Loeffplein in ‘s-Hertogenbosch in het teken van Kunst, Design en Ambachten in Kerstsfeer!

Woensdag 20 december om 11.00 uur is de feestelijke officiële opening en toasten we op de toekomst!

Galerie KuBra
Burgemeester Loeffplein 64
5211 RX ‘s-Hertogenbosch
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur
Op afspraak
Expositie 20 december t/m 30 januari 2018
Meer info: www.stichtingkubra.nl
Kunstenaars:
Edwin Vd Berg Galerie de Realiteit, Lilian Steenhuisen
Bets van Boxel, Clem Stroeken
Anjo Brohm, Jan Teunissen
Bea Key, Marion Timmermans
Marian Govers-Jilesen, Ellen Voets
An Brzoskowski, Leny De Vos van Erp
Pierre van Dijk, Cora van Wanrooij
Antoinette Donkers Dekker, Truus de Wijs
Wil van Gemert, Anja van Schijndel
Marion Janssen-Quaadvliet, Ans Vrensen
Petra Verlooij, Eric Swart
Marjolijn Koppelaars, Tineke Holm
Gerda Kunst, Josien Broeren
Patries Landwehr, Wilma de Turck
Renee Middelkoop
Marja Noyons
Cor van Opijnen
Mieke Robben
Franca Schuurmans
Gerard van Selst
... Meer...Minder...

Expositie galerie KuBra presenteert: Wintersalon

december 20, 2017, 11:00am - januari 20, 2018, 10:00am

Galerie KuBra presenteert: ’Wintersalon’ van 20 december t/m 20 januari 2018 In Galerie KuBra gaat op woensdag 20 december de ‘Wintersalon’ van start, een overzichtstentoonstelling in salonop...

Bekijk op Facebook