Buffels, 90x150 cm   Himba-kinderen 70x90cm    African dream, 130x80 cm

De techniek waarin Ellen werkt is kenmerkend voor haar werk. Ze schildert niet, zoals de meeste schilders, met penselen. Ellen schildert uitsluitend met  paletmessen. En altijd in dikke lagen olieverf. Haar werken zijn bijna plastisch te noemen door de hoeveelheid olieverf die ze met paletmessen op het linnen aanbrengt. De schijnbaar argeloos en met snelheid opgezette verftoetsen, vloeien op enige afstand samen tot een duidelijk figuratieve voorstelling.

De techniek van Ellen Voets straalt leven en dynamiek uit. Ze schildert met ruige streken, zodanig dat het onderwerp lijkt te bewegen op het linnen.   Ellen heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier. Het meest bekend van haar zijn haar doeken van Afrikaans wild. Hiervoor reist ze regelmatig naar –vooral Afrikaanse- landen waar ze safari’s maakt om daar inspiratie op te doen voor haar werk.

In haar atelier verwerkt ze vervolgens haar honderden aldaar gemaakte foto’s tot schilderijen.

Wilde dieren schildert ze zoals ze hen in de natuur observeert; opgaand in hun eigen omgeving. Net als tijdens een safari moet je in de schilderijen soms wat scherper kijken om ze goed te zien, tot ze ineens voor je opdoemen. Vooral groepen dieren hebben haar voorkeur. Ze wordt geboeid door het overweldigende van een kudde olifanten, het sociale gedrag van een apenfamilie of een leeuwin die haar welpen in toom houdt.

Door Ellen’s techniek lijken olifanten majestueuzer, wordt hun huidstructuur karakteristieker en lijken ze daadwerkelijk te bewegen op het doek. De neutraal grijze kleur van het dier wordt veranderd naar een extra dimensie van volle, expressieve kleuren.

Soms schildert ze dieren die je dichter bij huis aantreft. Vooral de dynamiek van het paard spreekt tot Ellen’s verbeelding. Geen grazend paard maar een vierspan of een groep galopperende paarden die zó uit het doek op je af lijken te komen.

We zien ook de mens regelmatig terugkeren in haar schilderijen.

Om de sterke relatie tussen mens en dier te benadrukken, verweeft ze hen ook wel eens samen in één schilderij. Mens of dier; menig kunstliefhebber raakte al in de ban van het speelse gemak waarmee Ellen  ogenschijnlijk haar schilderijen laat leven; even toegankelijk als mystiek.

Ellen Voets exposeert regelmatig haar werk bij verschillende galeries in het hele land. Daarnaast schildert ze vaak in opdracht voor particulieren en bedrijven. Vanaf mei 2015 heeft ze, naast haar atelier in Deurne, een atelier en expositieruimte in de Hertog Hendrikstraat 5a in Sint Oedenrode.

Voor meer informatie over haar werk, haar exposities, opdrachten en workshops: www.ellenvoets.nl

Website: www.ellenvoets.nl

Email: info@ellenvoets.nl

Telefoon: 0493-320910 / 06-300777308