Het Kasteel Ravenhof, in het Belgische Stabroek net over de grens, wordt verrijkt met een magische tentoonstelling. Zeven Brabantse kunstenaars vullen van 6 tot en met 16 september de zalen van dit paleisachtige gebouw met schilderijen en sculpturen onder de titel It’s Magic. De expositie wordt zaterdag 6 september om 14.00 uur geopend door burgemeester Rik Frans van Stabroek.

De zeven kunstenaars hebben ogenschijnlijk slechts gemeen dat ze allen uit Brabant afkomstig zijn. Hun werk is zeer verschillend, toch is er een gemene deler te vinden, omdat het magische thema hun werk verbindt. Zoals de curator van de expositie het verwoordde: We zien door de hele expositie een vervormde werkelijkheid. Van realisme naar magisch realisme tot abstractie.

Op de expositie is werk te zien van Arma van Rijsbergen en Ro-Nalt Schrauwen uit Tilburg, Mappie Pennings uit Eindhoven, Blandine Pette uit Breda, An Brzoskowski uit Gemert, Thea Bijl uit Steensel en Rina Madereel uit Bergen op Zoom.

De expositie in kasteel Ravenhof aan de Oud Broek 2 in het Belgische Stabroek is van 6 tot en met 16 september is dagelijks te zien van 12.00 tot en met 17.00 uur. Tijdens de opening op zaterdag 6 september speelt zanger en Chapmanstick-speler Rob Rieter.