Dirk Verberne - UitspanselDirk Verberne - TurfkruiwagensDirk Verberne - DwaallichtenDirk Verberne - ErdmennekesDirk Verberne - GlorenDirk Verberne - Golf uit de Maas IIDirk Verberne - Golf uit de MaasDirk Verberne - HellehondDirk Verberne - HoogveenzuilDirk Verberne - PeeltrofeeDirk Verberne - PeelwachtersDirk Verberne - Poort naar de buitenruimte IIDirk Verberne - Poort naar de buitenruimteDirk Verberne - WederDirk Verberne - ZichtDick Verberne

Dirk Verberne (Helenaveen, 1982) is geboren en getogen in de Peel en er gedurende zijn leven mee vergroeid geraakt. Het ruige land, het zwarte water, de flora en fauna en oude verhalen over deze streek vormen een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk.

De groei en ontwikkeling, kracht, dynamiek en organische vormen van de natuur, dagen hem uit deze te vangen in het staal waarmee hij werkt, met vuur als gereedschap.

De vogelsculpturen geven uiting aan die diversiteit en beweeglijkheid, met houdingen als karakters.

Groei kan leiden tot een abstracte vorm met lijnen waar vitaliteit uit spreekt. Het verval leent zich meer voor een verstild beeld met de hamerslagen als verdiende sporen.

Al eeuwen heeft de omgeving mensen laten fantaseren om hun vragen te beantwoorden. Het delen van deze fantastische gedachten, in een werk zoals de Erdmennekes, ergens tussen natuurgeest en kabouter, nodigt uit er zelf verhalen in te zien.

Email: info@dirkverberne.nl Websites: http://www.dirkverberne.nl/ Telefoon: 06-15131715