Vanaf 1991 heb ik enkele jaren een aquarelleercursus gevolgd in Baarle-Nassau.

In 1996 ben ik overgestapt naar de academie IKO in Hoogstraten, België. Na twee jaar algemene basistechnieken heb ik daar van 1998 tot 2004 de hogere graad schilderkunst gevolgd. Tijdens de laatste vier jaar bleek mijn kracht te liggen in architectonische vormen.

Collagetechniek bij wijze van voorschetsen heeft zich bij me geëvolueerd tot een zelfstandige kunstvorm die ik naast het schilderen beoefen.

In beide kunstvormen streef ik naar soberheid in techniek en materialen en probeer met zo min mogelijk ingrepen een boeiend beeld te scheppen. Eenvoud, stilte, rust en verstilling zijn de woorden die mijn werk typeren.

Mijn inspiratiebron komt –niet verrassend- voort uit de stromingen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Met name de Stijl en het Bauhaus spreken mij bijzonder aan.

Email: ankiemf@hotmail.com

Website: www.avandijk.exto.nl

Telefoon: 06 – 36537685