don't give updansen met de wind hold on tight boghaard104inner balanceimagesIMGP3201Missing You LiliansbeeldenIMG_20150515_131538No Guts No Glory Liliansbeelden

 

Ik was iemand die zich af vroeg: wat kan ik  nou, wat vind ik leuk? Ik  hopte van de ene baan naar de andere……TOT……ik  een cursus “bronzen mallen maken” ging volgen,  puur uit interesse.  Tijdens die cursus kreeg ik voor het eerst het materiaal was in mijn handen,  je moest een eigen beeldje maken dat we gingen gieten. Het maken van de mallen was niks voor mij, maar het maken van de beelden……dat vond ik fantastisch.  Ik kon er ook niet meer  mee stoppen. Op een gegeven moment wilde iemand mijn bronzen beelden kopen en van dat geld heb ik mallen laten maken van de wassen beelden die ik inmiddels al gemaakt had. Van het 1 kwam het ander en door me nergens tegen te verzetten maar gewoon mee te rollen, had ik in 2006 mijn eerste expositie.  De opening was spannend voor mij, als het niks was geworden was ik gestopt want ik had inmiddels veel geld moeten investeren.  Gelukkig werd het een succes en verkocht ik 5 beelden. Daardoor was ik helemaal niet meer  te stoppen. Het volgende spannende moment was de keuze of ik constant in tijdnood zou blijven of dat ik mijn baan helemaal op zou zeggen. Vasthouden aan “zekerheden” of de sprong in het diepe wagen. Ik heb gekozen voor het laatste en heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Het thema van blijf niet aan de kant staan, laat anderen niet bepalen hoe jij je leven leidt, durf risico’s te nemen,  haak niet meteen af als je problemen voor je ziet, dat komt hierdoor vaak terug in mijn werk.  Daarnaast haal ik mijn inspiratie uit relaties tussen mensen, maar regelmatig komen ook  ideeën in me opborrelen zonder verder diepgang of gedachte erachter, gewoon puur omdat ik het grappig vind of de beweging me mooi lijkt.  

 

  Exposities

 • 2015
 • Galerie Zeven Zomers in Nijmegen tot 3 mei 2015
 • Galerie Pop-up voor kunst en komedie in Utrecht tot juni 2015
 • Galerie Art Attack in Rotterdam tot mei 2015
 • Kruithuis in Den Bosch van 18 april tot en met 17 mei
 • Kunzfetti in Sittard 16 en 17 mei 2015
 • Rijnhuizen uitgebeeld in Nieuwegein 23, 24 en 25 mei 2015
 • Kunstschouw Zeeland 13 t/m 21 juni 2015
 • Kasteeltuinen Arcen 18 en 19 juli 2015
 • Kasteel Rijckholt in Gronsveld 1 en 2 augustus 2015
 • Ara Art Zwijndrecht 24 en 25 oktober 2015

Technieken: Beeldhouwen

Email: lsteenhuisen@yahoo.com

Websites: www.liliansbeelden.nl en www.liliansbeelden.exto.nl

Telefoon: 06 – 51936008