Stichting KuBra presenteert: The Final Frontier, to boldly go where no artist has gone before…

Spraakmakende tentoonstelling zoekt grenzen op!

Duvelhok Tilburg, 17 tot en met 26 mei 2013:   Tien kunstenaars die de grens op zoeken. De grens van ethiek en esthetiek. De grens van de kunstwereld. De grens naar andere wetenschappelijke disciplines. Deze tien kunstenaars nemen de bezoeker mee op een ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van kunst, die ontroerend kan zijn, maar ook angstaanjagend. Maar vrees niet: u bent in een veilig ruimteschip onderweg langs deze verschillende werelden. Zoals Captain Picard het in Star Trek al zei: The Final Frontier. To boldly go where no artist has gone before…

Afgelopen maanden heeft kunsthistoricus Maykel Schoonus negen leden van KuBra gevraagd om deel te nemen aan deze expositie en speciaal hiervoor ook nieuw werk te maken, geïnspireerd door grensoverschrijdingen. De kunstenaars werden stuk voor stuk uitgedaagd om grenzen te gaan overschrijden. Cor van Opijnen, José Smits, Sandra Schuurmans, Alex Rietveld, Jeanne Tax, Antoinette Donkers-Dekker, Anne Marie Aldershof, Loes Watchman en José Goevaers namen deze uitdaging aan en Maykel Schoonus zelf completeert het tiental. Wat u te zien krijgt, is een wondere wereld die de hersenen aan de gang zal zetten. Die zal verbazen en zal verwonderen. En die bovendien tot voldoende gespreksonderwerpen zal leiden.

Kunstenaars aanwezig
Van 17 tot en met 26 mei is de tentoonstelling geopend, dagelijks van 12 tot 17 uur. Er zullen altijd minimaal twee kunstenaars aanwezig zijn om u rond te leiden langs de vele werken. De feestelijke opening van deze expositie zal zijn op vrijdag 17 mei 2013 om 19 uur. Duvelhok, St. Josephstraat 133, 5017 GG Tilburg.

Stichting KuBra

KuBra (Kunstenaars Uit Brabant) is een stichting, opgericht op 17 februari 2011, met als doel het samenbrengen van Brabantse kunstenaars en het stimuleren van onderlinge samenwerking. Inmiddels hebben 98 Brabantse kunstenaars zich aangesloten. Doordat kunstenaars zelf hun krachten bundelen, kunnen zij samen een organisatie vormen waaruit blijkt dat kunst niet weg te denken is uit onze samenleving. Ook wil KuBra een podium bieden voor haar leden. Dit werd afgelopen twee jaar steeds gedaan door tijdelijke exposities op diverse plekken in Brabant en in België. In 2013 zal KuBra zich op deze wijze blijven profileren, maar KuBra onderneemt ook een unieke stap in de Brabantse kunstgeschiedenis: het op 16 februari 2013 openen van een eigen galerie in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.