Jolanda maakt portretschilderijen. Ze volgde haar opleiding aan de Academie van de schone kunsten in Arendonk (België) en specialiseerde zich in het schilderen naar levend model en portret. Ze maakt daarbij gebruik van diverse technieken. Haar werken zijn gelaagd. Hierdoor ontstaat er een structuur in haar schilderijen. De ondergrond bestaat vaak uit warme sfeervolle kleuren. Het uiteindelijke beeld is voornamelijk zwart/wit.

Haar portretten kenmerken zich door expressie en emotie. Haar inspiratie haalt zij uit haar directe omgeving, maar ook uit beelden van de glossy schijnwereld. Het gevoel dat ze daarbij heeft, verwerkt ze in haar directe manier van schilderen. De kijker vertaalt dat in een eigen emotie, die bepaald wordt door specifieke levenservaringen of gemoedstoestand. Hierdoor ontstaat een uniek proces, waarbij het aan de kijker is om te bepalen of deze de spiegel van zijn ziel binnen gaat of er voor kiest om die te negeren.

Ook schildert zij portretten in opdracht. Als ondergrond voor haar portretten gebruikt ze regelmatig een abstracte ondergrond. Nieuwe ontwikkelingen gaan dan ook naar abstractie in combinatie met portret.

Exposities

Voor exposities gelieve naar de website www.jolandakunst.nl te gaan

Technieken

olie, acryl en mixed media op canvas, mdf en linnen. Vormen worden weergegeven middels penselen, spalters, spons, doek maar zeker ook direct met haar handen.

Email : info@jolanda-kunst.nl

Websites: http://www.jolandakops.nl/

Telefoon: 06-28960700