Conner, Gwendolyn

 

In gedachten..Gwendolyn ConnerJong meisjeMan

 

Klei en steen fascineren mij. Begonnen”in de klei” (1975) met draaiwerk, onder andere serviezen, unica en object.

Na de opleiding ‘Beeldhouwen’ in Arendonk (B) kreeg ik steeds meer belangstelling voor ‘de mens’ in portretkoppen: lijkend (in opdracht) of meer vrij.  Ik wil een bepaalde sfeer oproepen, niet altijd in woorden te treffen, maar deze sfeer moet voelbaar zijn als je het beeld bekijkt. Torsen, figuren en fragmenten, kortom, de mens in al haar facetten aansprekend neer te zetten in een beeld, dat boeit mij.

Technieken: Mijn beelden bouw ik op uit klei, daarna worden ze gebakken (terra cotta of zoutglazuur). Ook kunnen ze gegoten worden in brons of kunsthars. Naast het opbouwen, kap ik ook beelden in marmer en hardsteen.

Email: gwenconner@home.nl

Websites: www.gwenconner.exto.nl

Telefoon: 073 – 5322091

1 entry
0 comments